2020 23. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2020 16:43
Celile, Nüzhet, Münevver, Piraye, Galina ve Veranın aşkı Nazım Hikmet. Bir ömre sığan onca aşk. Aşk diyoruz ama hepsinin aşk olduğunu sanmıyorum. Üstelik ben Nazım'ın aşka aşık olduğuna inanıyorum. Neler yaşanmış olursa olsun bize bıraktığı onca güzel dize için minnettarım. Bu dünya Nazım'sız olmazdı. Hep bahsedilen böyle aşk mı olur, birçok kadına aşıktı Nazım dediğinizi duyar gibiyim. Ben onun aşka aşık olduğuna inanıyorum, sevmeye aşık o. Ne kadar sevildi bilmiyoruz ama şiirlerinden anlıyoruz ki çok sevdi, sevdiği zaman. Nazım aşksız yapamayanlardan çünkü. "Çok şükür aşığım. Bana öyle geliyor ki bir tek insana, yüz milyonlarca insana, bir tek ağaca, bütün ormana, tek bir düşünceye, bir çok düşünceye ve fikre aşık" bir adamım diyor da zaten. Henüz Vakit Varken, Nazım Hikmet'in Türkiye'de daha önce yayımlanmış şiirlerinden derlenmiş bir kitap. Şiir severler, Nazım Hikmetin dilini, üslubunu bilenler keyf alacaktır.
Şiir
Henüz Vakit Varken GülümNazım Hikmet Ran · Yapı Kredi Yayınları · 202227,9bin okunma