2020 29. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2020 21:38
Mayıs ayının kapanışını, böyle tatlı hüzün veren bir kitapla yapıyorum... "Okumayan bir ben kaldım herhalde" diyerek sonunda kitabı edinip kısa bir sürede de okudum. (Hatta yarısını bugün okudum) Böyle çok övülen eserleri okumak konusunda hep bir geri adım atarım, okuyunca da pişman olurum bu kadar ertelediğime. Yine beni derinden etkileyen bir kitap oldu ve itiraf etmeliyim ki bu kadar seveceğimi düşünmemiştim hiç. Kitabın sürükleyici oluşu, karakterlerin sağlamlığı, olayların ilgi çekiciliği bir yana; bu kadar doyurucu olması beni asıl kendisine hayran bıraktı. Her satırda hissediyorsunuz ki yazar bu kitabı masa başına oturup "haydi bakalım" diyerek yazmamış; öncesinde uzun araştırmalara girmiş, ince eleyip sık dokumuş. Tarihî gerçekliklerle örtüşen yanları ile hikâyesini oluşturması ise büyük ustalıktır, diyecek lafımız yoktur. Okurken çoğu zaman farklı konuları araştırırken buldum kendimi. Kitabın karakteri gibi benim de dünyam aydınlandı sanki kimi yerlerde. Bazı bildiğim şeyler, bazı yeni öğrenmelerim derken epey kendime bir şeyler eklediğimi hissettim. Kitapları bu kadar sevmemin nedeni de bu değil mi zaten? Kattıkları bakış açısı, sundukları başka yaşamlar ve dolaylı yollardan bize verdikleri nasihat.. Ben gene derin düşüncelere dalmadan sözlerimi tamamlayayım en iyisi. Çok beğendiğim bir kitap oldu, herkese tavsiye ediyorum ♡
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2020163,8bin okunma