Puan vermedi·536 syf.····Okunma: 20 Mayıs 2020 17:30 Nazan Bekiroğlu'nun Nar Ağacı'nı okumak zordur. Bir sabır gerektirir. Önce kitaba adapte olacaksın, karşına eski zamanlarda kullanılan bilmediğin kelimeler çıkacak; onları araştırıp bulacak, kitaba not edeceksin, sonra mekan çeşitlenecek; bu mekanları ve tarihlerini araştıracaksın, betimlemeler başta sıkacak. Ama sen direneceksin ve sonrasında inanılmaz bir dünya çıkacak karşına. Başlarda "Haydi olay örgüsü gelsin artık" dediğin kitabı biraz okuduktan sonra " Bu betimlemeler nerden aklına geliyor yazarın yav, ne kadar güzel bir bakış ve algı" derken buluvereceksin kendini. Kalbine ve ruhuna dokunacak. Geçmişe dair bir çok şey öğreneceksin. Olaylara farklı bakış açılarından bakacaksın. Karakterlerle birlikte sen de yaşayacaksın anlatılanları. Bir kitapseverin bir kitaptan alması gereken herşeyi almış şekilde nihayete erecek. Ve sonunda, kitap bittiğinde, inanılmaz bir doyum alacak ve iyi ki okumuşum diyeceksin. Ne demişler, her sabrın sonunda bir selamet vardır. Zor olduğu için güzeldir. O yüzden bu kadar tatlı gelmiştir belki de bu kitabı okumak :)