Bu Gece Ben de Anket Yapmak İstedim
0-365 sayıları arasından (365 dahil) bir tane seçin ben de size hadisi şerif, ayeti kerime ve malumat hediye edeyim. HAYIRLI GECELER 🌷
Anket
Öne Çıkan Yorum
CASUSLUK Ayet: "Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Tecessüs etmeyin birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın.)" (Hucurat; 12) Hadis: Resûlullah (sav) bir seferde idi, müşriklerden bir casus gelip, ashabinin yanında bir müddet oturup konuştu. Sonra gitti. Resûlullah (sav): "O bir casustur, arayıp bulun ve öldürün" diye emretti. ( Seleme İbnu'l-Ekva, Kütüb-ü Sitte, 1118) Hikâye: Casusun İmanı Resulullah (sav), Furat Ibn Hayyan'ın öldürülmesini emretti. Bu adam Ebû Süfyan'ın casusu ve aynı zamanda Ensar'dan bir zatın müttefiki idi. Derken o. Ensar'dan müteşekkil bir halkaya uğradı ve: "Ben Müslüma nim!" dedi. Bunun üzerine: "Ey Allah'ın Resulü! Furat ibn Hayyan Ben Müslümanım' diyor!" denildi. Resûlullah (sav) da: "Sizden bir kısım erkekler var. Kendilerini (dilleriyle itiraf ettikleri) imanlarına havale ediyor (söylediklerini tasdik ediyor)uz. İşte onlardan biri de Furat İbn Hay yan'dır" buyurdular.
BİRLİK VE BERABERLİK Ayet: "Hepiniz birden Allah'ın ipine (İslâm'a) sarılın, asla ayrılmayın. (Al-i Imrân; 103) Hadis: "Size birlik halinde bulunmanızı tavsiye eder; ayrılıp dağılmaktan şiddetle kaçınmanızı isterim. Zira şeytan, yalnız başına yaşayan insana yakın olup, beraber bulunan iki kişiden uzaktır. Kim Cennet'in ta ortasında yaşamak isterse, toplu halde bulunmaya baksın." (Tirmizi, Fiten, 7) Hikâye: Kardeşlik, Birlik, Beraberlik... Bizleri bir gaye için yaratıp yaşatan, dünya denilen imtihan meydanına getiren Yüce Allah; mü'minlerin birbirleriyle kardeş olduklarını, kardeşler arasında dargınlığın giderilmesini, birlik ve beraberliğin korunmasını, barışın sağlanmasını, Allah'a karşı gelmekten sakınılmasını, ancak bu şekilde Allah'ın rahmetine nail olunacağını haber vermektedir. Kardeşlik, birlik, beraberlik, sevgi, şefkat, yardımlaşma, eşitlik, ahlak, fazilet, güven ve samimiyeti esas alan İslam'a inanıp gönül vermiş kişiler olarak, kin, nefret, ihtiras, buğz duygularını, olur-olmaz işlerden dolayı dargınlığı, kızgınlığı, kırgınlığı yok edip, İslâm kardeşliğinin gereklerini yerine getirmeliyiz. Bunu her konuda hareket ve davranışlarımızla ispat etmeliyiz. Bu da toplum içinde aramıza fitne ve fesat çıkarmaya çalışanlara fırsat vermemek, daima birlik ve beraberlik içinde hareket etmekle olur. müslümanı müslümana düşürmek, nifak çıkarmak, bölmek, parçalamak düşmanlık etmek, dargınlık, kırgınlık, kızgınlık içindekamplara bölünmek ilahi emir ve tavsiyelere karşı gelmek, onlara isyan etmektir. Bu, Islam kardeşliğine uymadığı gibi, hiçbir mümine de yakışmaz.
Ne güzel bir düşünce iyi etmişsin kardeşim 💫 bende 48 diyeyim okul numaramdı bakalım neler çıkacak :-)
HENDEK SAVAŞI Ayet: "O vakit onlar hem üstünüzden, hem altınızdan size gelmişlerdi. O zaman gözler yılmış, yürekler gırtlaklara dayanmıştı ve siz Allah'a karşı türlü zanlarda bulunuyordunuz, işte orada müminler imtihana uğratılmıştı. Şiddetli bir sarsıntı ile sarsılmışlardı..." (Ahzab; 10-11) Hadis: "Resûlullah (sav) Hendek'e gitti. Gördü ki Muhacir ve Ensar soğuk bir sabah vakti hendek kazıyorlar. Onları vuran yorgunluk ve açlıklarını görünce terennüm ettiler: "Ey Allah'ım! Gerçek hayat ahiret hayatıdır. Ensar ve muhaciri mağfiret buyur!" Çalışanlar da ona şöyle mukabele etti ler: "Biz Muhammed'e biat edenleriz. Hayatta kaldıkça cihad gayemiz." (Enes b. Malik) Hikâye: Hendek'teki Kaya Hz. Cabir (ra) anlatıyor: "Selman-ı Farisi çok iyi hendek kazardı. Arkadaşları ile kendisine ayrılan yeri kazarlarken, çok sert ve büyük, beyaz bir kaya ile karşılaştılar. Kırmak için çok uğraştılar fakat kıramadılar. Hazret-i Selman, Peygamberimizin huzuruna varıp; "Anam-babam. canım sana feda olsun ya Resûlullah! Hendeği kazarken sert bir kayaya rastladık. Demirden yapılmış bütün aletlerimiz kırıldığı halde, yerinden bile oynatamadık" diyerek, durumu arz etti. Efendimiz, oraya gelip balyoz istediler. Oradaki ashab-ı kiram da neticeyi merakla bekliyorlardı. Efendimiz, "Bismillahirrahmanirrahim" diye rek, balyozu kaldırıp, kayaya öyle bir vurdular ki, bu çarpmadan, her ta rafi aydınlatan bir şimşek çaktı ve kayadan bir parça koptu. Resul-i ekrem efendimiz; "Allahu Ekber!" diyerek tekbir getirdiler. Bu nu işiten ashab da tekbir getirdi. Sonra ikince defa balyozu vurdular. Yine kayadan parçalar koptu. Sevgili Peygamberimiz yine; "Allahu ekber!" diyerek tekbir getirdi Bunu ashab-ı kiram takip etti. Balyoz üçüncü defa indiğinde, her taraf aydınlatan bir şimşek daha çakmış ve kaya parça parça olmuştu
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
YÜZ ÇEVİRMEK Ayet: "Kim Resul'e itaat ederse, gerçekte Allah'a itaat etmis olur kim de yüz çevirirse, Biz seni onların üzerine koruyucu göndermedik. (Nisa; 80) Hadis: "Pahalanması için, kim bir yiyecek maddesini kırk gün saklarsa o, Allah'tan yüz çevirmiştir, Allah da ondan yüz çevirmiştir." (İbnu Ömer) Hikâye: En Yüksek Bina Bir gün Resûlullah (sav) yanında biz olduğumuz halde (gezintiye) çıktı. Derken, etrafındaki binalara rağmen (daha yüksek olduğu için) sivri len bir kubbe gördü: "Bu da ne?" diye sordu. "Ensardan falancaya ait" dendi. Resûlullah (sav) sükût buyurdu, ancak binaya karşı içinden hoş nutsuz olmuştu. Bir müddet sonra, sahibi geldi. Hz. Peygamber'e (sav) cemaatin için de selam verdi. Resûlullah (sav) yüzünü çevirdi ve selamını almadı. Tekrar tekrar selam verdi ise de aynı şekilde davranarak selamını al madı. Adam anladı ki Resûlullah (sav) kendisine kızgındır ve yüz çevirmektedir. Durumu arkadaşlarına açarak: "Allah'a kasem olsun, Resûlullah'ın (sav) bakışını iyi bulmuyorum. Hakkımda ne olup bitti, bilmiyorum da!" dedi. Kendisine: "Gezinirken kubbeni gördü. 'Bu kimin?' dedi. Sana ait olduğu nu haber verdik" dediler. Adam hemen dönüp, kubbesini yıktı, öyle ki yerle bir etti. Resulullah (sav) bir başka gün yine gezintiye çıktı. Kubbeyi göremeyince: "Kubbeye ne oldu?" diye sordu. Kubbe sahibiyle olup biten geliş meler haber verildi. Bunun üzerine Resulullah (sav) "Bilin ki, zaruri ol mayan her bina, sahibine bir vebaldir" buyurdu.
Yanlışlıkla yorumumu sildim galiba. Düzenleyim derken..🤦‍♀️ kusura bakmayın.