All About Space - Sayı 8
2020 196. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2020 23:09
Fırlatma Rampası Evrenin derinliklerine çıkış kapınız. FIRLATMA RAMPASI KOZMOSLA İLK KONTAĞINIZ 14 “En tehlikeli görevlerimiz” Buzz Aldrin, Mike Massimino, Luca Parmitano ve diğer ünlü astronotlar All About Space’e yaşadıkları en büyük tehlikeleri anlattı! 24 Karanlık enerji bulmacasını çözmek Çok yakında gökyüzünü üç heyecan verici projeyle tarayacak ve çok gizemli bir sorunun yanıtını arayacağız. 30 Geleceğin teknolojileri: Nautilus-X İnsanlığı Ay’a ve ötesine götürecek yapay yer çekimli uzay aracı 32 NASA bizim için ne yaptı? Uzay araştırmalarına yüzlerce milyar dolar harcandı. 38 Evrenin Gizemleri Uzaydaki bermuda şeytan üçgeni Dünya’nın tepesindeki özel bir bölge bizi yüksek derecede radyasyondan daha az koruyor! 44 Kaçırmamanız gereken TED sohbetleri Seçkin bilim insanlarının anlattıkları sizlere ilham verecek! 48 Gezegen profili Satürn Satürn çok ilginç özelliklere sahip bir gezegen! 52 Evrenin Gizemleri İmkansız galaksi Hoag cismi olduğu haliyle bile yeterince garipken, astronomlar bir de galaksi içinde galaksi ve o galaksinin de içinde başka bir galaksi görüyorlar. 58 KEPLER’in en iyi görüntüleri Bu gezegen avcısı teleskop evrene bakışımızı nasıl değiştirdi? 64 Kullanım Kılavuzu Kepler Uzay Teleskobu NASA’nın öncü uzay teleskobu bize çok önemli bilgiler gönderdi ve evrene bakışımızı değiştirdi. 68 Özel Röportaj: Cosmos olası dünyalar Ann Druyan, All About Space’e, Cosmos serisinin bilimsel etkisini, Carl Sagan’ı ve NASA’nın tarihi Voyager görevlerini anlattı. 72 Uranüs’e ne çarptı? Astronomlar buz devinin nasıl olup da Güneş Sistemi’ndeki en garip gezegen haline geldiğini anlamaya başlıyor! 80 Evrenin sınırındaki aksaklık 88 Soru&Cevap Meraklı zihinlere şaşırtıcı cevaplar. 92 Gökyüzü gözlemcisi Gökyüzü rehberiniz 98Uzay kahramanları Isaac Newton
Bilim
All About Space - Sayı 08 - 2020/06All About Space · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202022 okunma