2020 47. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2020 16:36
Çok geç ama sonunda okumuş bulunuyorum. Bir çocuk için, tarih koktuğundan dolayı, pek etkileyici olmayabilir ancak çocukluktan çıkmış kişiler için ideal. Abartılı bilim kurgu ögeleri içermiyor. Dönemin şartları düşünülerek kurgulanmış bir yapısı var. Kabataslak "yıldızlar arası" filmi gibi çevresiyle uyumlu teknolojik gelişmeler anlatılmış. Tüm dünya asitle erimiş de karaborsada portakal satılıyor gibi bir havası yok. Gel gelelim biraz fazlaca ABD övülüyor gördüm. Biraz gözüme battı açıkçası. Ayrıca insanların heves/hırs/güç adına neler düşünüp yaptıklarına örnekler de mevcut. Hoş Ay'a gidişi planlayan kişiler aslında silah mühendisleri/üreticileri. Sonunda savaş kalmayınca "bu yolda" büyüklük göstermek istiyorlar. Ay'a gidiş çalışmaları ,bulundukları coğrafi bölgeye ekonomik hareketlilik de getiriyor. Bu tür kazançlar önceden görüldüğü için siyasi olarak uygun bölgeler birbirine düşüyor. Bu durumlar tadında anlatılmış. Bilim-kurgunun önüne geçmemiş. Bi kaç yerde oldu-bitti gibi anlatımlar var ama çok olmadığından dolayı akışı bozmuyor. Kitapta bolca rakamdan bahsediliyor. Bunlar çeşitli birimlerde ayrıca dip notlarda başka birimlerde veriliyor. Kişisel olarak rakamları yazı ile okuyunca resmen beynim durdu. kafamda canlandıramadım. Bu sizi etkilemesin ama. Zamanında Türksat uydusunun frekans tablosunu ezbere bilirdim ve sırasını saçma sapan şeylere bağlayıp karıştırmazdım. Herkesin bi popisi var benimki de böyle.
Ay'a YolculukJules Verne · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202412,5bin okunma