Fatih Duman roman işini iyi biliyor. Şöhret'ten alınan zevk üzerine:
2020 71. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2020 11:40
Bir Fatih Duman romanıyla yine karşınızdayız :) Yazarın şu ana kadar sadece Roman serilerini okudum ve gerçekten kaliteli işler yapıyor. (bir tek Sır- kaldı okumadığım, onuda okuruz inşaAllah) Gerçekten kalemini seviyorum. Piyasadaki "SÖZDE" dini kitaplardan çok daha kaliteli iş çıkarıyor. Kitabın çıkış olayını çok beğendim.(imza dağıtırken ki olay) Nefsin alt dallarından biri olan Kibir üzerine güzel kurgulanmış bir somuncu baba hikayesi var. Ana hikayemizde Âmâ olan bir kardeşimiz olan Ömer'in ve ona emanet edilen bir misafirin hikayesi var. Bu ikilinin daha sonra somuncu babayla tanışması ve asıl hikayenin orada olmasını çok sevdim. Fatih duman kitap içinde kitap yazma işini baya iyi yapıyor :D Benim gözümde her hangi bir engeli olup yaşayan bir insan süper insandır. çünkü bizim rahatlıkla yaptıklarımız onlar için birer zorlu görev. Âmâ 'lığın ne kadar zor olduğunu kavrayamıyorsanız. lütfen gözünü kapatıp, mutfağa giderek su içmeye çalışın. sadece bunu yapın anlarsınız. Neyse kitaba geri dönelim. Kendisi biraz yavaş başlıyor ve geç açılıyor ama açılınca da sürekli okumak istiyorsunuz. Ben sonunu da çok beğendim. sağlam kurgulanmış. İnsana bir şeyler katarken güzel de bir hikaye vermiş bizlere Yazar.Ene'nin yeri bende ayrı ona 10 verdik peki buna 10 verilebilir miydi? verilebilir ama hikayenin geç açılması ve ayet eksikliğinden kırdım. DAha çok ayet olmalıydı. hani zaten Kuran'dan alınan kısımlar vardı onlar en azından ayet olarak verilebilirdi. Dini kitaplarda ayetler olmayınca biraz üzülüyorum. bu kitapta sadece başında vardı. Hikayenin içinde yer yer Kuran'a atıf yapılması daha hoş olurdu açıkçası. Onun dışında bir de ana karakterlerimizin başlarda biraz kibirli kişiler olmasını isterdim. Özellikle fotoğrafçı misafirin insanın öbür yanı olarak kibirli olması daha iyi olurdu. okudukları daha çok tokatlardı insanı. En sevdiğim yer kesinlikle somuncu baba kısımları ve sonuydu :) Somuncu babanın kibrine özellikle de ŞÖHRETİNE YENİK DÜŞMEMESİ İÇİN ÇABASI TAKTİR EDİLESİ. Ama takdir edersem bana kendisi kızar :) çünkü kibrini çağırmış olurum. İnşaAllah hayatımızda kibrini uzak tutan insanlardan oluruz :) okuyun okutturun. "sözde" dini kitaplardansa böyle hikayeler okumanız daha iyi olur :) Bu arada Ayna olayını açıklık getirmeseydi üzülürdüm ama getirmişti :)
ÂmâFatih Duman · Nesil Yayınevi · 20192,842 okunma
1 +1'leme