2020 18. kitabı
Ustaca sevmek. 12 bölümden oluşan bir kitap. dili çok akıcı ve tatlı. günümüzdeki ilişkilerimizi nasıl zehirledğimizi anlamamızı sağlıyor. sevgi nedir gerçekten? insanlar sevgiyi, birbirlerini kısıtlamak, kıskanmak, boğmakla karışıtıyor. bu sevgi değildir. bu sadece özgüvensizlik, korku ve bencillik. hepimiz bu hataya düştük fakat biz bunu yaptığımızda bi durup düşünmek lazım gerçekten hasar ettiğimizi ve bu ilişkiyi mahvettiğimizi görmemiz lazım.. en çok ta kendimize bi dönüp korkumuzun kökeni bulup çözmemiz lazım. sevgi dediğimiz şey bi insanı olduğu gibi kabullenmek, değiştirmeye kalkmamak, yanında olmak ama ona bağlı olmamak. her insan bağımsız olmalı ilişkide. biz sadece birbirimizi eşlik etmek için geldik, birbirimize baskı kurmak ve yönetmek için değil. o sevgi asla değildir. günümüzdeki insanlar sevmekten ve kendilerini birine açmaktan öyle bir korkuyorlar ki, hiç bir zaman iyileşmezler ve hayatlarına giren insanları yaralamaktan başka hiç birşey yapmazlar (kendilerini dahil). eğer ki korku içinde bir ömür sürdürceksek yaşamın hiç bir anlamı yoktur. hemde korkmak için hayat fazla kısa değil mi? ilk önce kendimizle başlayıp geçmişi arkamıza bırakmak lazım. geçmiş geçmiştir onu değiştiremeyiz ama onu kabullenip devam etmemiz gerek hayata.. öz sevgi ve öz saygı olmadan hiç kimseyle sağlıklı bir ilişkimiz olmaz. ve bir insan kendini sevmiyorsa asla hiç kimseyi sevemez. günümüzün problemi şu ki, insanlar iyileşmeden ve kendilerini sevmeden bir ilişkiye başlıyorlar, sonra yine aynı hayal kırıklığı aynı yaralar ve travmalar yine yeniden oluşuyor.. bitmeyen bir döngü.. bu yuzden iyileşme süreci çok önemli tabi kitabı okuyarak daha çok detay göreceksiniz. son olarak ta mutsuz bir insan sizi sevdiğini söylüyorsa, şüphe edin.. laflar boş eylemlere bakın.. :)!!
İlişkiler
Ustaca SevmekDon Miguel Ruiz · Ötesi Yayıncılık · 20002,713 okunma