2020 11. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2020 14:05
Tolstoy’un dünyasına giriş kitabı denebilecek her anlamıyla ince bir kitap. İnce mesajlar, düşünceler ve sayfa sayısı ile incecik tatlı bir Rus Edebiyatı klasiği. Dönemin Rusyasını, insanların duygu ve düşüncelerini, kişilik yapılarını anlamanızı sağlayacak. Sizi yormadan ilham ve nasihat verebilecek akıcı bir kitap. İş Bankası Kültür Yayınlarına ait Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi içerisindeki okuma şerefine nail olduğumuz bu eserin çevirisi de oldukça güzel diyebilirim. Kendi adıma konuşmak gerekirse; çeviri konusunda genel olarak yabancı eserlere karşı bir çekincemin olduğunu, bu konuya değinmişken söylemeden geçmek istemem. Bazen kötü çeviriler neticesinde bazen ise fazlaca bulunan, okuması güç yabancı isim veya kelime içerdikleri için yabancı eserlerden bir nebze uzak durmayı tercih ederdim. Fakat bu kitapta bunu görmedim, son derece keyifli okuması ile Rus edebiyatının bağrından kopup gelen bu eseri anlamak oldukça güzeldi.
İnsan Neyle Yaşar?Lev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024233,9bin okunma