2020 16. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2020 21:39
Kitapın bana çok şey katdığını düşünüyorum. Hani derler ya kitap okumak bakış açınızı genişletiyor diye. Bu kitap da tamda bu yüzden yazılmış sanki. Tolstoy olaylara mantıkla ve mantıksız, akıla dayalı ve akılsız, bilimle ve bilimsiz öyle güzel yaklaşmışki... Bunları da hayatın gerçeğini bulmak, hayatın anlamını bilmek için yapmış. Tolstoyun söylediği gibi her insan hayatının bir döneminde kendine niye yaşadığını, ne için bu dünyada olduğunu sorar. Fakat Tolstoy hayatını bu soruya adamış. Bi kere kendine bu soruyu sordukdan sonra hayatının bir daha eskisi gibi olmayacağını anlamış ve hayatın anlamını bulmak için bilgelerle konuşmuş, halkın içine karışmış, inançdan kopduğunu söylese bile ilahiyatçılar ile sohbet etmişdir. Hatta durumu öyle kötüleşmiş ki hayatı anlamsız buldukdan sonra kendini öldürmemek için odasından ipi çıkarmış, silahından kurtulmuşdur. Kitapda Tolstoyun kendi iç dünyası ile savaşı sizi hayrete getirecek. Kitap benim için bir tartışma şeklinde keçdi. Bazen Tolstoyun söylediklerini kabullenmiyor bazen ise ortak bir fikirde buluşuyorduk. Düşünce tarzınızı geliştirmek için güzel bi kitap. Keyifli okumalar :) İtiraflarım Lev Tolstoy
İtiraflarımLev Tolstoy · Ren Kitap · 201829,3bin okunma