·72 syf.····Okunma: 24 Haziran 2020 20:00 Kitap benim gibi asosyal, dış dünyaya atılmamış, münzevi bir çocukluk geçirmiş ancak kendini tanıyamamış, insanlarla iletişim kuramamış ve bu zamanda kafasını kendi için çabalayarak meşgul etmiş bir gencin üniversite dönemini yaşayacağı şehre gelmesiyle başlıyor. Genç umduğunun aksine şehir tarafından bir hüzünle karşılanıyor. Halktan beklediği sıcaklığı ve samimiyeti alamıyor ve kendisi de konuşmak için en ufak adımı bile atmaya korkuyor. Kitap devamında kendisini tanımak, yenmek ve değiştirmek için çabalamasıyla ilerliyor. Kitapta gencin psikolojisi çok gerçekçi ve yaşadığı olaylarla uyumlu olarak anlatılmış.Bunu iyi biliyorum çünkü her ne kadar üniversite için uzun bir zamanım olsa da hayatımın son yılını sürekli bir şeyler için çabalayarak geçirdim ve devam edeceğim ancak bu süreçte insan olduğumu unuttum ve Berger'in yaşadığı psikolojiyi yaşadım. Ancak yolun başındayım ve karakterim yeni yeni oluşuyor ve değişebilirim.
Kitap güzel hikayesi ve işlenişiyle kişiye memnuniyetle birlikte değerli saatler geçirtiyor. Ayrıca benim gibi sonsuz hırs ve insanlara karşı kibirle çalışıp bunu azim ile karıştıran insanlara ders verdiğini ve gerçeği hatırlattığını düşünüyorum. Okuyabilirsiniz pişman olmayacağınızı sanıyorum.
Çeviren(Regaip Minareci) benim inceleme yazımın aksine kitabı oldukça akıcı olarak çevirmiş.
Burayı okumanız şart değildir:
(Eminim birçok eksiğim ve yanlışım var.Lütfen bunun benim ilk incelemem olduğunun bilincinde olup incelememi mazur görün(yine de eleştirmenizi isterim). Gelişmeye çalışıyorum, okuduğum kitabın daha derinlerine dalmak istiyorum ve bunun için çabalıyorum.Diğer incelemelerden farklı olarak gördüğüm bir noktayı sizinle paylaşmak istedim. Zamanınızı çaldıysam özür dilerim.)