Uzun Hikaye
2020 23. kitabı
"Ancak hayat dediğin nedir ki? Anlaşılmaz bir sır. Kurduğumuz bu düzen hep öyle sürüp gidecek sanırız. Birden ip kopar, ışık söner, her şey darmadağın olur." Syf.12 Mustafa Kutlu ile tanıştığım ilk kitap oldu. Hem yeni hem de  Mustafa Kutlu gibi kolay, akıcı ve samimi bir üsluba sahip olan bir yazarın kalemi ile tanıştığım için sevinç duyuyorum. Uzun hikâye, ağırlıklı olarak Bulgar muhaciri olan Ali Bey ve oğlu Mustafa'nın, Mustafa tarafından anlatıldığı, sohbet tadında bir göç hikâyesinden oluşuyor. Aslında yalnızca baba ve  oğlun hikâyesinden değil, birçok kişilerin kısa kısa hikâyesinden meydana gelmiş bu eser hayatımizin da çok içinden olan belki de yakın çevremizde de bulunan insanların yaşam mücadelelerini, umutlarını, sevgilerini ve sevgisizlikerini de yani hayata bir yerinden tutunmalarını görüyoruz. Ali, herkes gibi haksızlığa göz yummayan, eşitliği savunan, gerçeğin ve doğrunun peşinden ayrılmayarak bizlere de bir yandan cesaret kaynağı olan akıllı bir  karakter daha doğrusu adam gibi adam.. zaten bu yüzden de birçok yerde de barınamamış ve ailesi ile bir göçebe hayat sürüyor ama mutlu, boyun eğmemişliğin mutluluğu. Zaten hayatın kendisi de bir göçebelik değil mi kimimiz bu dünyaya çapa atıyor ki. Oğlunun da babasından pek bir eksik kalan yanı yok o da gözü pek bir delikanlıdır. Ve dediğim gibi daha nice karakterler bulunmakta kitapta, onları da sizlerin bu kısa ve hızlıca bitirebileceginiz kitabı okuyarak öğrenmenizi isterim. Kısaca aşkın, sevginin, sadakatin, aile olmanın doğal ve samimi halleri ile birlikte geçim sıkıntısının, haksızlıklara karşı mücadelenin olduğu bu eser okunmaya değer olduğunu düşünüyorum. Eminim herkes biraz kendisinden bir şeyler görecek ve hissedecektir. Herkese keyifli okumalar dileğiyle, teşekkür ederim.
Uzun HikâyeMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 202345,4bin okunma