Otomatik Portakal
2020 22. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2020 23:30
Merhaba bugün sizinle #otomatikportakal kitabı hakkında bir kaç kelam edeceğim. Hikayelerim de bahsetmiştim romandan çok yazarın hikayesi etkilemişti beni. Nasıl mı? Şöyle ki; yazarımız önce bir yıllık ömrünün kaldığını öğreniyor ve bu bir yıl için de beş buçuk roman yazıyor ne niçin biliyor musunuz eşi için...Yazarın eşine olan bu vefası inanılmaz hayran kalınası bir durum. Yani eşi için sevgilisi için Saray’lar yaptıran tapınaklar yaptıranları biliyoruz mesela Hindistan ın baştacı Taç Mahal bunlardan en bilineni . Ama bu başka bir durum yani yazar öleceğini düşünüyorTabi yazarımız yanlış teşhis kurbanı olduğunu yılın sonundan öğreniyor bu da trajıkomik bir durum neyse dileyen yazar hakkında araştırma yapabilir. Kitaba gelince kahramanız Alex toplum içinde yapılmaması gerekli her tür kötülüğü yapıyor. Gasp,cinayet,hırsızlık,taviz,tecavüz yani tam bir suç makinesi . Tabi Alex bir iki üç derken sonunda yakalanıp hapse atılır ve bir deney kobayı olarak kullanılır. Deney sonucun da Alex’in kötülük yapabilme hakkı elinden alınmıştır. Bu bana hemen şunu hatırlattı genelde anlam veremediğimiz bir durumdur .Allah bu dünyada kötülerin kötülük yapmasına izin veriyor ve neden müdahale etmiyor? İnsanların yaptıkları kötülüklerin cezaları neden hep hava da kalıyor. Allah’ın gücü yetmez mi?(haşaa) Ama işin Aslı öyle değil.Elbette Yaradan dilese hiç kötülük olmaz ama o zaman da insanların seçme şansı olmaz mecbur kalır iyilik yapmaya melekler gibi.Rabbimiz insanoğluna seçme hakkı veriyor.Seçme hakkıyla birlikte seçtiğin durumun sonuçlarına katlanma sorumluluğu veriyor.Eğer biz sadece iyilik yapmaya kodlansaydık bunun sonucunda ne seçme hakkımız ne sorumluluk bilincimiz ne de cennet cehennem gibi ceza ve ödüllendirme alırdık. Allah’ın bizlere sunduğu seçme hakkını bir düşünün isterim. Gelelim Alex’e Alex mecburen yaptığı bu iyilikten hiç hoşlanmıyor çünkü içinden gelen bir durum değil ve acı çekiyor. Kitabın sonunda mutlu son oluyor ama sürprizli. Daha fazla anlatmayayım. Kitap hakkında konuşulacak çok şey var. Belki sizlerde okursunuz yada okuduysanız yorumlarda yazarsınız fikir alışverişi yaparız Suzan Yetim #otomatikportakal
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009113,1bin okunma