Puan vermedi·128 syf.··Beğendi
···Okunma: 28 Haziran 2020 23:33 Eser, Virginia Woolf'un 1928 yılında kapılarını yeni yeni açmakta olan Cambridge Üniversitesi'ndeki kız öğrencilere yaptığı bir konuşması üzerine şekillenmiştir.
Birçok incelemede, yorumda, listede; bütün kadınların okuması gereken bir kitap olarak geçer. Neden tüm kadınlar? Tüm erkekler okumalı bu kitabı. Sevgilisi, eşi olan adamlar; annesi olan oğullar; kızı olan babalar okumalı. Okumalı ve etrafındaki kadınları daha iyi anlamalı, sevmeli, ne ile karşılaştıklarını artık görmeli.
Erkeklerin kadınlara sorduğu "Bizler kadar düşünme yeteneğiniz olduğunu ileri sürüyorsunuz. Madem öyle, neden Shakespeare gibi bir deha çıkaramadınız?" sorusunu ikna edici bir şekilde açıklamıştır. Ben de zaman zaman sığ bir şekilde gerçekten "iyi bir kadın şair tanımıyorum" diye düşünürdüm.
Diğer taraftan yazarın bir not yazıp intihar ettiğini duymuşsunuzdur. Peki intihar etmeden önce tüm evini temizleyip, bulaşıklarını yıkayıp kuruladığını biliyor musunuz? Ne salakça demiştim, şimdi anlıyorum. Teşekkürler Virginia, bana çok güzel bir ufuk açtın.