Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

dağ buzullarından ve eriyen karlardan nehirlere akan su, sağlıklı sulardır. özellikle yüksek kaynaklardan aşağıya, taşlar üzerine, şiddetli ve uzun süre akan, kesintisiz hareket ederek hafifleyen sular sağlığa faydalıdır. yağmur suyu da, hafif sulardan biridir. yalnız yağmur suyunu, yağmur şiddetli yağmaya başladıktan 15-20 dakika sonra toplamak gerekir. çünkü ilk damlalarla havadaki kirler temizlenir. sağlıklı su bulmak mümkün değilse, evde bu suya benzer su hazırlanabilir. kaynak suyuna ulaşma imkanı olmayanlar için en hafif, en faydalı ve tadı en güzel su, buzdan yeni eritilen sudur. cam veya emaye kaplara su doldurarak buzlukta donmaya bırakılır. sonra buzluktan alınarak erimesi beklenir ve dibinde oluşan kalıntılar atılır. su eridikten sonra 10-12 saat canlı kalır, sonra ağırlaşmaya başlar ve tadı değişir.
·
1 görüntüleme
A. okurunun profil resmi
Yağmur suyu asidiktir, hatta eğer ki coğrafyanızda asit yağmurları yağıyorsa özellikle genel olarak hava kirliligi varsa yağmur suyu toplamak doğru bir yöntem olmayacaktır. Sağlıklı olan suyun pH'ı 7,5'un üstünde olmalıdır. (7,5-8,5 arası) Yani hafif alkali. Yağmur suyunun pH'ı 5.6'dır. Ama bu pH'ta yağmur suyu bulmak da çok zordur. Sanayileşme ve çeşitli faktörler yağmur suyunun pH'ını daha da düşürür, suyu asitleştirir.
ZEHRA YİĞİTER okurunun profil resmi
teşekkürler bilgi için. zaten toplama olanağımız da çok zayıf. sonuçta apartmanlarda yaşıyoruz. köylerde yaşayanların da, yağmur suyuna ihtiyacı olmaz.
A. okurunun profil resmi
Toplasak bile içmek için vücuda faydalı değil yağmur suyu, çünkü asidiktir. Oysa sağlıklı su alkali olmalı artı mineral barındırmali. Bu yüzden mineralli su ve pH'ı 7.5-8.5 arası su faydalıdır sağlık için. Rica ederim, iyi okumalar.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.