ÜLKEMDE OLMAYAN ÜLKÜCÜLÜK
2020 36. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2020 16:15
ATAM'IN BİR OKU VAR YA KIRILMIŞ YA DA ŞEKİLDEN ŞEKLE SOKULMUŞ ADI DA : MILLIYETÇİLİK youtu.be/poZJLGCL_UM youtu.be/x7rKat3mkvE youtu.be/hfLFGfeCTQ0 İncelememe bu videoları koyarak başladım! Lütfen her bir sözümü kırk kere düşünerek yazdığım şu incelemeyi Siz de düşünerek ve sonuna kadar okuyarak eleştirin. !!!Yorumları kapalı tutacağım.!!! Rahmetli Alparslan Türkeş'le ilgili biyografik kısa bir açıklama yaparak sözlerime başlamak istiyorum: ...Türkeş, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinin Yukarı Köşkerli köyünde yaşayan Koyunoğlu ailesinin bir toprak meselesi yüzünden giriştiği kavga sonucu Sultan Abdülaziz’in fermanıyla Kıbrıs’a sürgün edilmesi nedeniyle 25 Kasım 1917’de, Koyunoğlu soyuna mensup Tuzlalı Ahmet Hamdi Bey ve eşi Fatma Zehra Hanımın oğulları “Ali Arslan” olarak Lefkoşa’da doğdu. İlkokul ve rüştiye yıllarında Hüsnü Bey, Selahattin Bey, Mehmet Asim Bey, Ragıp Tüzün Bey, Turgut Bey, Osman Zeki Bey ve Faiz Kaymak gibi Türklük ve Türkçülük şuuruyla bilenmiş hocalardan feyz alan Türkeş’in adı Osman Zeki Bey tarafından “Sultan Alparslan’a denk bir yiğit Türk ol” diyerek, “Alparslan” olarak değiştirildi.  Ailesiyle 1933 yılında İstanbul’a yerleşen Türkeş, Kuleli Askeri Lisesi’ne kayıt oldu. 1936’da Kuleli Askeri Lisesi’ni pekiyi derece ile asteğmen olarak bitiren Türkeş’in, Ankara ve Harp Akademisi yılları başladı. Türkeş, 1938’de genç bir teğmen olarak Harbiye’den mezun oldu... Ne olursa olsun bir insanın hayatı eleştirilirken doğruları ve yanlışlarıyla objektif olarak eleştirilmeli !!! Hele bir de vefat etmiş bir kişi hakkında ileri geri konuşmak edepsizliktir. Bu kitabı okurken ve alıntılarını paylaşırken bir çok sosyalist(!) arkadaşı engellemek zorunda kaldım. Türkeş = Türke eş gibi hakaretler yağdırarak sanki kitabı ben yazmışım gibi benim üzerime gelenler de oldu. Hani sosyalizmde her türlü fikre ve düşünceye saygı vardı??(bu o insanlar için söylediğim bir yorum) Ve ayrıca bir kitabı okumak demek o siyasi düşüncede olduğumuz anlamına gelmez.! Ve ayrıca okumadan nerden fikir ve siyasi ideoloji sahibi oluyum? Bakkaldan mı istiyim??   Bu teraneleri de geçtikten sonra esas mevzumuz Başbuğ Türkeş 'e gelelim: Bu kitabı okurken ve bir kaç belgesel izledikten sonra zihnimde şu kanıya vardım: Başbuğ Türkeş bu ülkede üç pencereden bakılan bir lider olmuş ; 1- Solcu - sosyalist  penceresinden 2- Atsız Türkçülüğü penceresinden 3- Kendisini çok sevenlerin penceresinden hatta belki açıklayıcı olarak şöyle bir video ekliyim youtu.be/3kWR8bCPRrg ■Birinci pencereden bakanlara göre Başbuğ'u; ●C4 koğuşlarında gençleri kırdırtan ●Muhafazakar Milliyetçi ●Öldüğünde karısına çocuklarına tonla servet bırakan bir Burjuva ●Türk olmayanların düşmanı ●Hak Evet toprak ASLA! Politikasında giden bi şeriatçı ■İkinci pencereden bakanlara göre  ; Irkçılık-turancılık ayrılığı (çok o konuya girmiyim linç yemeden siz araştırın) ■Üçüncü pencereden bakınca da zaten videodaki gibi bir şey işte... Her şeye rağmen doğrusuyla yanlışıyla bu dünyadan önemli ve yeri doldurulamaz bir lider geçti mi geçti.. Benim asıl üzerinde durmak istediğim konu Türkiyedeki söylem ülkücülüğü ve gerçek ülkücülük..! O ilk başa koyduğum videolardaki  rezilliklere aldanıp ülkücülük ve ülkü hakkında küfretmemek için Türk Milliyetçiliğini kitaplardan okuyun öyle ya da böyle. Malesef ki ülkücülüğü iki üç aforizmalı söz yazmakla İnstagramda yılan resmi koyup koministlerle fotoğraf çektirdim demekle Onlarda erkekler bizde kadınlar demekle olmuyor. Asılan çocuklarla dalga geçmekle Sen o zaman kusura bakma ülkücüyüm demekle ülkünü savunan anlamında değil ülkünü satan anlamında ülkücü oluyorsun hani limoncu da aynı şeyi yapıyor emin ol. ;) Kitapla ilgili düşüncelerime gelince ; Kesinlikle okunması gereken bir kaynak arşiv. Not aldığım alıntıları vakit olmadı paylaşamadım zaman zaman ara sıra paylaşıcam takipte kalın..
Siyaset
Temel GörüşlerAlparslan Türkeş · Dergah Yayınları · 197949 okunma