“Tanrı Türk’ü Korusun” sloganı da yine MHP’nin malı olmayıp, patenti Amerika’nın olan “God Bless America” nın Türk’e uyarlanmış biçimidir ve Amerikan Malı bir slogandır.
Sayfa 92·Kitabı okudu
··1 alıntı·
Sümeyye Gülsüm
DuyguDuygu Evet profilimi incelediğiniz gibi çocuk gelişimciyim. Çocuklara bazı temel davranışları öğretiyoruz. Sizin gibi birilerine sıfır bilgiyle hakaret edecek kadar cahil, belaltı vuracak kadar ahlaksız ve bunları fütursuzca ortalığa savuracak sonrasında o kişinin cevap verme imkanını kısıtlayarak kendini haklı sayabilen acınası bir nesil olmasın diye uğraşıyoruz.Konuşmak ve tartışmaktan uzak şu yukarıdaki yorumunuzu beğenerek bir ideolojiye destek verdiğini zanneden kişiler var olduğu sürece hep bu noktada kalacağız. Sizin zihniyetinize sahip halizahırda veya ilerde ebeveyn olacak kişilerin çocukları, insanlara hakaret etmenin, bel altı vurmanın marifet olduğunu düşünmesin diye uğraşıyoruz ve uzun seneler daha uğraşacağız. Sanırım sizin bir öğretmeniniz yoktu?
Yorumları okuyorum ve alıntının "Marvel tişörtü giy"mekle olan bağlantısını anlamadım. Yine birileri "fikri elden gidecek" diye tutuşmuş.
Sümeyye Gülsüm
Tişörtümle anasayfanızı meşgul ettiğim için çok özür dilerim hepinizden :D
Sümeyye Gülsüm
Dert olduysa açıklık getireyim bu ve benzeri tişörtlerimi çok severek giyiyorum. Bunun da benim insanlığıma veya milli görüşüme herhangi bir karalama yaptığını düşünmüyorum. Siz milliyetçi bir beyefendi olarak kişisel hayatınızın “her alanında” tercih ettiğiniz o uzun Türk ürünlerinin listesini çok merak ettim. Hakaret ve saldırı yöntemini kendisini ifade ediş biçimi olarak tercih eden insanlarla bir olmak gibi bir ihtimalim yok. O yüzden bu düşüncedeki üç beş insana “siz” diye hitap etmem ötekileştirmekse evet öyle yapıyorum. Ve öğretmenlik yaptığım tüm süre boyunca her çocuğuma koyun sürüsü gibi hiçbir fikrinin önemsenmediği, konuşma hakkının bulunmadığı oluşumların peşine takılmamasını, eleştirel bir biçimde düşünüp sorgulayarak inandıkları kendi hakikatlerini insanları ezip hakaret etmeden en salih şekilde ifade etmeleri gerektiğini öğretmeye çalıştım. Bunun da savunucusuyum. Bir daha yorum yapmayı tercih ederseniz benim kişisel hayatımla ilgili değil de olması gerektiği gibi yazdığım alıntı veya iletilerle ilgilenmenizi rica ediyorum.
Alıntıda sloganın MHP menşeili bilinmesine vurgu yapılıyor, yazarın öyle bilindiğini zannetmesi de yanlıştır. Ama asıl sorun, 3000 yıllık Türk devlet geleneği anlayışını 300 yıllık ABD’nin özentisi zannetmesidir. Türkçülerin/Turancıların emperyalist ABD’den devşirdiği/devşireceği hiçbir fikir ve anlayış yoktur. Esenlikler diliyorum.
Sümeyye Gülsüm
Yani siz altındaki bilgiye “yanlış” dediğiniz gibi aslında insanların öyle düşünmediğini de mi iddia ediyorsunuz? :)) gerçekten mi? Neyse en azından bilginin “yanlış” olmadığını netleştirmiş olduk. Ben yukarıdaki alıntıda herhangi bir yorum, fikir vs görmüyorum safi gerçek bir bilgidir. Hoşçakalın :)
Yanlış bilgi. “Tanrı Türk’ü korusun!” sloganı, 1969’da kurulan MHP’den çok daha önce Türkçü-Turancı Hüseyin Nihâl Atsız ve kardeşi Nejdet Sançar tarafından 1940’lardan itibaren kullanılmıştır ve 1944 Türkçülük-Turancılık davasından sonra bir kalıp haline gelmiştir, ABD ile zerre alâkası yoktur. Türk Töresi’nden ve Orhun Yazıtları’ndan mülhem bir slogandır.
Sümeyye Gülsüm
“1918” de Birinci dünya savaşı sırasında yazılmış bir Amerikan yurtsever şarkısıdır. Milli marş gibi ulusal törenlerde de söylenir. Elinizin altında internet var ve doğruluğunu araştırabiliyorken siz sadece fikir beyan etmek istiyorsanız benim için bir problem yok :)
Bu yorum görüntülenemiyor