Çocuk edebiyatı arasında sınırlı kalmayacak bir eser. Her kişinin az çok bildiği bir hikaye olmasına rağmen önemli ayrıntıları görmezden gelemeyiz. Lewis basitleştirilmiş bir dille ve akıcı bir kurguyla insanlığa önemli mesajlar vermek amacında. Alice daha küçük bir çocuk ve onun doğayla olan ilişkisi öncelikli bir mesaj. İnsanlığın özü doğaya bağlıdır. Hayvanlar da insanlar gibi doğanın bir parçasıdır. Bütünüzdür ve hep etkileşim içindeyizdir. Bir diğer önemli mesaj ise çocukluğumuzdaki o güzel ve değerli olan şeyleri büyüyünce kaybetmemiz. Alice bedeninin büyümesi onu telaşa, strese sokuyordu tıpkı yetişkinlerin hayatı gibi. Çocukluğumuzdaki masumiyetler, küçük mutluluklar ve değerler unutuluyor onun yerini nefret, öfke, koşuşturmalar alıyor. Küçük olaylardan bile mutlu olmuyoruz. İnsan büyüdükçe her şey anlamsızlaşabiliyor ve sıradanlaşabiliyor. Alice bize net bir şekilde bunu ortaya koymaktadır. Büyütükçe insan sadece kendisinden değil doğadan da uzaklaşıyor. Etraftaki güzellikleri görmeden yaşam geçiyor. Hayvan sevgisi ve doğa sevgisi de köreliyor aynı zamanda. Lewis bunları ve daha fazlasını yansıtmak istemiştir. Yeni bir dil oluşturarak anlatımı farklı kılmıştır. Alice ise çocukluğun masumiyetini gösteren bir figür olarak hep kalacaktır.