···Okunma: 11 Temmuz 2020 22:22 Kitap Yaşar Kemal'in 1960-1993 arasında yazmış olduğu bazı yazıları kapsıyor. Her bir yazısı birbirinden etkileyici. Ruhu ile yazmış adeta; yer yer isyankar, yer yer arafta umut ve umutsuzluk arasında fakat yine de umut ekiyor gerçekçiliği ile.
Doğa sevgisinin, insan sevgisinin, kültürün, folklorün önemini vurgulamış her satırda. Kitaba ismini veren Sevmek, Sevinmek ve İyi Şeyler Üstüne adlı yazısı ise beni en etkileyen yazılardan, o kadar fazla satır çizmişim ki uzun uzun yazmak istemediğim için alıntı paylaşmadım, fakat yüreği sevgi ve güzellikle ile dolup taşan herkeste aynı hisleri uyandıracağına eminim.
"Düşünmeyenlerdir ki, düşünmeye düşmandırlar, bütün felaket de burada başlıyor." dediği Her İşin Başı adlı yazısı da herkes okusa, özümsese diye düşünmekten kendimi alamadığım yazılardan. Köy Enstitüleri çıkışlı Fakir Baykurt üzerinden öğretmenler üzerine yazdığı yazı da. Destanların, masalların, kültürün önemini vurguladığı yazılar da, hepsini büyük bir keyifle okudum. Umarım sizlerin de okuma şansı olur.
Hepinize keyifli okumalar.
Sevgi, kitap ve sağlıkla kalın.