2020 8. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2020 11:25
İnsanın tutkuyla neleri göze alabileceğini, başarmanın değil girişmenin, varılan yerin değil yolculuğun kendisin değerli olduğunu duru bir anlatımla okuyor ve hissediyorsunuz. Ayrıca yaşlı adamın peşinden gitmeye değer gördüğü şeye duyduğu sonsuz saygının önünde eğiliyorsunuz. Bir yaşanmışlığa dayanması ise hikayeyi daha etkili kılıyor. Epeydir merak ettiğim eserlerden birisiydi ancak büyük bir beklentim yoktu esere dair. Yine de, 1954 yılında yazara Nobel Edebiyat ödülü kazandırdığı için beklenti biraz artıyor ister istemez. Aslında hikaye olarak kurgulanmış fakat sonrasında o zamanlar bir dergide yayınlanıp daha sonra ayrı bir kitap olarak yayınlanmış. Beğenmekle beraber eserin beni çok fazla etkilendiğini söyleyemem ama bu durum daha çok kişinin ilgilerine bağlı. Deniz tutkusu olan ve denizciliğe dair bilgisi ve ilgisi olan insanları daha fazla etkileyecektir. Birkaç saatte okunabilecek, deniz aşığı kişilerin çok beğeneceği, diğer kişilerin ise pişman olmayacağı naif bir eser. Tavsiye ederim.
Yaşlı Adam ve DenizErnest Hemingway · Bilgi Yayınları · 202541bin okunma