Sağlıklı İletişim Eğitimi
2020 28. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2020 21:31
Daha önce seminerlerine katılma şansınız olduysa ya da televizyon, internet gibi araçlarla bir sohbetine denk geldiyseniz Doğan hocanın çok tatlı bir üslubu olduğunu biliyorsunuzdur. Kitapta da Doğan hocanın o tatlı üslubu hissediliyor. Adeta onun sesini duyuyorum okurken satırları. Zaman zaman kendi pişmanlıkları yer alıyor, zaman zaman kendi taktir edilesi davranışları... Örneklerle, yaşanmışlıklarla desteklenmiş bir kitap olarak teorik öğretileri hayatınıza entegre etmenizi kolaylaştırıyor. Aile hayatı, iş hayatı, yönetim-halk ilişkisi, anababa-çocuk ilişkisi, eşlerin ilişkisi açılarından ayrı ayrı olaylar gözlemleniyor ve yorumlanıyor.En hassas nokta ise kimseye kızmadan herkesi anlamaya çalışarak aynı zamanda objektif bir inceleme ile gelecekte,bundan sonrasında ne yapılmalı sorusunun cevabını vermesi olmuş. İletişim nasıl başlar? İletişimde hangi durumlarda karşı tarafa ne gibi mesajlar iletilir? Sevgi nedir? Sevgi nasıl gösterilir? Dinlemenin önemi iletişimde nedir? İnsanı insan yapan değerler nelerdir ve bu değerler nasıl oluşur? Gibi pek çok sorunun cevabını Doğan hocamız çok rahat anlaşılabilir biçimde "İletişim Donanımları" kitabında aktarmış. Çok fazla psikolojik eğitim kitapları okumamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki kitap çok anlaşılır,çok net bir anlatım tarzı ile hazırlanmış. Her yaştan her meslekten insanların okuyabileceğini ve çok verim alabileceğini içtenlikle söyleyebilirim. Kendi tembelliğim sebebiyle kitabı bitirmem biraz zaman aldı.Ancak "İletişim Donanımları" tek oturuşta dahi bitirebileceğiniz şirin bir kitap. Umarım bu eser daha çok insana ulaşır ve insanlarımız daha güzel düşüncelerle sağlıklı iletişimler kurarak yarınlara daha güçlü daha özgüvenli bireyler olarak dirilirler. İyi okumalar
Eğitim
İletişim DonanımlarıDoğan Cüceloğlu · Remzi Kitabevi · 20238,6bin okunma