Soytarı, komedyen
yapaylık çok iyi bilinen bir ironiyi ortaya koyar. Eğer bir kadın gerçekte çok ısrar edip kandırıcının maskesinin düşmesini istiyorsa, kendisi de maske takmakta, merasimlerde, sahte ve yapay görünebilecek sosyal ritüellerde yabancılık çekmez. İlginçtir, pek çok kadın hayatlarında kendilerine ana hedef olarak erkeklerin maskesini düşürmeyi, erkeğin zayıflığını ve iktidarsızlığını ortaya sermeyi seçerken, erkekler kadınların değil kendilerinin maskelerini düşürmekle meşguldür: Çok az sayıda kadın soytarının olması ya da birahanelerde her zaman çevresindekileri başından geçen talihsiz olayları anlatarak eğlendiren bir erkeğin bulunması tesadüf değildir. Erkek komedyenler kendi hatalarını, zaaflarını ve iğdişlerini göstererek bizi güldürürler.
Kastrasyonu gugılladıktan sonra durum değişti
aslında bu alıntı oldukça şaşırttı beni, bildiklerimden ayrı düşüyor, ilişkilendiremedim. belki alıntı bağlamında ek bir pasaj paylaşmak güzel olabilir. buna ek olarak şu soruyu soruyorum basitçe: örnekteki kadın ve erkeği günlük yaşamımızda biz ne kadar görüyoruz? veya sahiden daha az soytarı kadın bulunmasının sebebi bizzat o kadının kendi kastrasyonunu örtbas etmesinden ötürü müdür? veya çevresindeki insanlara başından geçen talihsiz olayları anlatan erkekler kendi eksiğini ifşa mı ediyor? bu sahneleri gözümün önüne getirince bunu anlatan erkeğin genellikle anlatılan hikayelerde türlü musibetlerden kazalardan nasıl kurtulduğunu (bu tamamiyle şans eseri olabilir ki böylece şansın ona oynadığını çıkarsayaniliriz), her şeye karşın talihin ondan yana olduğunu, ve tüm bunlardan nasıl da güldürü malzemesi çıkarabildiğini görüyorum.. yani iğdişi görünür kılmak yerine bir tür teşhir; fallusun olmadığını, eksik olduğunu göstermek yerine kendindeki fallusu cilalayarak sunmak... tüm bunlardan emin değilim, farklı yorumlar iyi olabilir