2020 66. kitabı
Bukowski'nin hiçbir yazardan tat alamadığı bir dönemde bir kütüphane rafında keşfettiği ve "Fante benim tanrımdır." dediği Fante'nin en bilinen eseri Toza Sor'u biraz önce bitirdim. Eserin kahramanı İtalyan asıllı Arturo Bandini; yoksulluk içinde büyümüş, Meksikalılar, Yahudiler ve diğer etnik kökenlerin insanları gibi aşağılanmış, küçümsenmiş, ötekilenmiş ancak Amerikalı olmaktan gurur duyar. Yazar olma hayali ile annesini köyünde bırakmış, Los Angeles'a gelmiştir. Sadece birkaç dergide öykülerini yayımlatabilmiştir.Yazarlık yeteneğini sıklıkla sorgular.Çoğunlukla açlık sınırında yaşar. Kadınlardan korkan Bandini bir gece gittiği bir barda garson kıza, Maya prensesi dediği Meksikalı Camilla'ya aşık olur. İçten içe aşağılanmaktan hep korkan Bandini Camilla'yı aşağılar, Camilla da onu... Eser aslında farklı umutlarla parlak Los Angeles'a gelen insanların yitik öyküsü. Los Angeles'ın çöl tozu içinde kaybolan insanların..Fante'nin tarzını,üslubunu çok sevdim. Kitapla kalın.
Toza SorJohn Fante · Parantez Yayınları · 20245,9bin okunma
incelemeniz dikkatimi kitaba yöneltti, yakın zamanda okumaya çalışacağım. teşekkürler.