···Okunma: 23 Temmuz 2020 17:40 1900'lü yılların ortalarında Afrika'da batılı beyazların, yerli Müslüman siyahiler üzerindeki otorite ve baskıyı İmam Abdullah Harun üzerinden anlatan kitap: İmamın Öldürülüşü
Bugün bile Kap Yarımadasından tüm Afrika'ya yayılan bir direniş ve duruş hikayesi bu kitap. Abdullah Harun, beyazların; üstün ırk, sömürü, fakirlik ve sefalet, siyonizm ve emperyalizm, işkence, dini özgürlüğün kısıtlanması ve yerlilerin, beyazların yerleşmek istedikleri muhitlerden zorla sürgün edilmeleri sebebiyle etkili bir imam olarak karşı faaliyetleri başladı. Londra ve Mekke'de ki Müslüman topluluklar ile iletişime geçmiş ve Afrika'daki öğrencilerin Müslüman olarak girip Hristiyan olarak çıktıkları Batılı okullar yerine yurtdışında özgürce eğitim görmelerini sağlamaya başlamıştır. Siyahiler doktor, öğretmen, siyasetçi olamayacakları için, bu öğrencilerin yurtdışında eğitim görüp Afrika'ya döndükten sonra kısıtlayıcı zincirlerin kırılacağına inanmaktadır. Bunlar dışında da ülkesinin özgürlüğü için canla başla çalışmıştır. Ancak günün birinde jurnalciler tarafından yakalanmış ve esir edilmiştir. Batılı beyazlar, kendilerinde olan iktidarın karşısında olan herkese uyguladıkları işkenceyi uygulamış (aç bırakmak, dövmek, tacizde bulunmak, elektrik vermek...) ve işkencelerin sonunda imam şehadete kavuşmuştur. Geride hanımını ve üç çocuğunu ise Allah'a emanet etmiştir. İşkenceler otopsi raporunda ortaya çıkmış olduğu halde kimse ceza almamıştır.
Batılı beyazların uygar ve medeni(!) tavırlarını bugün de mültecilere uyguladıklarını gözlemlemek mümkünken, her yıl bir milyona yakın çocuğun ortadan kaybolması, medeni Batılıların yapabileceklerini hayal etmek dahi mide bulandırıcı olduğu bir gerçek.
Ve bir kez daha onca toprağı fetheden biricik atalarımın inceliklerini düşündüğümde, bugün yüzümü kızartmadıkları için kendilerine sonsuza kadar minnettar kalacağım.
Bugün Afrika, Türkistan, Suriye, Lübnan, Irak ve İran'da ki acı içinse, elbet bir gün diyerek ümit edeceğim...