Okumak doldurur, konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır..
2020 217. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2020 02:58
Yazar, yaşanılan tüm olumsuzluklara rağmen güçlü, cömert, savaşçı, onurlu, ahlaklı, değerlere sahip bir karakter çizmeye çalışması oldukça dikkat çekici, yokluğun içinde açlığa karşı verilen umutsuz bir savaş söz konusu her satırında romanın. Açlık kitabını okurken o kadar derin bir açlık hissettim ki zaten kitabın arkasında "açlığı iliğinize kadar hissedeceksiniz" yazıyor ve gerçek anlamda her hücremde açlık hissettim lakin yemek yiyince geçen açlıktan değil. O kadar derin ve anlamlıydı ki okurken bir kaç sayfa okuyup devam edemiyordum (bu kadar geç bitirme sebebimdir) çok üzülüp aynı anda tahammül edemiyordum. aç ve susuz kalmanın ne olduğunu gerçekten bilmek gerek. Yemekten içmekten kesilmiş bir vücudun reaksiyonlarının bilinmesi şart. Vazgeçmez İnanır zor koşullar içinde yazar olma hayaline Zor günlerin geçeceğine. İnanmak, hayal yetisinin zenginliğiyle derinleşir, içselleşir, güçlenirmiş, insan beklide bu yeti karşısında yaşama tutunur.Okunması gereken bir eser olduğunu, bana çok şey kattığı bilgisi ile söylemek isterim. Keyifli okumalar dilerim.
AçlıkKnut Hamsun · Kum Saati Yayınları · 200735,6bin okunma