·304 syf.····Okunma: 16 Haziran 2020 22:16 Yazarlar insan yaratıcılığını derinlemesine araştırmış. Brandt bir müzisyen ve besteci, Eagleman ise bir sinirbilimci. Yaratıcılık üzerine her türlü ortak çalışmaları da yeterince aydınlatıcı. Kitap, NASA'nın ve Picasso'nun çalışmalarının temelde aynı olduğunu öne sürerek yaratıcılık sürecini açıklıyorlar. Savundukları argümanlardan en önemlisi bizi hayvanlardan ayıran şeyin bilişsel esneklik olduğu. Özellikle yaratıcı okulun nasıl tasarlanacağı ve yazarların çocuklar için yaratıcı fırsatlarla ilgili dramatik önerileriyle ilgili bölümü beğendim. Mesela fen öğrencilerinin sanata ihtiyaç
duymasının nedenlerinden biri, sanatların risk almayı teşvik etmesi ve sanatların "gerçek yaşamın dinamik remiksleri" olarak faaliyet göstermesidir diyorlar.
Eagleman ve Brandt, yaratıcılığı hem bilim hem de sanat açısından tartışıyor. Bu sık sık yapılan bir bağlantı değil, açıklamalar açık ve anlaşılması kolay. Ayrıca yaratıcılığın arkasındaki ilkeleri, gerçekten zengin örneklerle açıklıyorlar ve harika bir geleceğin gelişimine yardımcı olmak için genç yaştan itibaren yaratıcı eğitiminin önemini vurguluyorlar. Son derece ilginç ve eğlenceli bir kitap.