···Okunma: 30 Temmuz 2020 21:20 Sevgili Caner Özyurtlu'nun loş sohbet programında konuk ağırladığı sevgili klinik psikolog Mehtap Güngör'ün kitabı UKTE ile ilgili birkaç bir şey söylemek istedim. Kitabı ilk defa loş sohbet programında duydum. Caner'in kitap hakkındaki düşünceleri açıkçası beni kitabı okumaya itti diyebilirim. Kitap üç ayrı gerçek vakadan oluşuyor ve bu üç olay da aslında çoğumuzun yaşadığı belki de bunun bir sorun oluşturduğunu ya da bunların günün birinde hayatımızda bir problem yaratacağının farkında değiliz belki de kabullenmek istemiyoruz ama onlar bizimle birlikteler ve bir şey çözüm bulunmazsa bizimle kalmaya devam edecekler. Hepsinin bir ortak noktası var çocukluk... Kitabın içerisinden şöyle bir alıntı yapmak istiyorum. "Geçmişteki travmalarımız, bugünkü inançlarımızın temelini oluşturur.” Üç vakanın da çocukluklarında yaşadıkları her bir olay hissettikleri her bir duygu ve davranış biçimleri aslında gelecekte yaşayacakları olaylara karşı nasıl tepkiler vereceklerinin fragmanı olduğunu düşünüyorum. Kitapta yer yer kendimi de bulduğum yerler oldu ve bu da bana bu konuda daha da farkındalık kattığını düşünüyorum. Uzun lafın kısası kesinlikle kitabı tavsiye ediyorum ve Keyifli okumalar diliyorum.