Bütün Alıntılar
“ insandan pahalı Ucuzlakırdı çıkar!” 6 “Kapıyı kilitlemiyor musun?” diye sordu. “Hiçbir zaman kilitlemedim ki! Sözde iki yıldır kilit alacağım...” Gülümseyerek Sonya’ya baktı. “Kilitleyecek hiçbir şeyi olmayan insanlar “ mutludurlar herhalde, öyle değil mi?” Dostoyevski 7 ER anne baba çocu- ğunun elbette iyiliğini ister. Ama, “Ben senin iyiliğini düşünüyorum”un içi, “Ben senin ahiretini düşünü- yorum” ile dolabilmeli… 22 Ateş seni çağırıyor!” O ateş gençleri her dönem çağırıyor. Gençliği ateşe değil, iyiye çağırmalı. Böylece tüm insanlığı iyiye çağırmış olursunuz. 23 “Tıp ilmini iki satırla topluyorum; sözün güzelliği kısalığındadır: Yediğin vakit az ye. Yedikten sonra dört beş saat kadar daha yeme. Şifa hazımdadır.” 25 AYATI boyunca yüz elliden fazla eser yazmış olan İbni Sina, 57 yaşında hasta- lanmış ve kendi kendini tedavi edeme- miştir ve son sözleri şu şekildedir: “Kara topraktan gökteki yıldızlara kadar, En bilge sözlerin ve işlerin sırrına erdim, İkiyüzlülükten kurtuldum, bütün düğümleri çözdüm, Çözemediğim tek düğüm, o da ölüm…” 25 Bir kaşık toprakta yaklaşık 10.000 çeşit bakteri bulunur. 28 Kediler âleminde fare değil de insan olarak yara- tılmışız. Bir tutam maydanoz değil de şerefli bir insan olarak yaratılmışız. Niye? İşte bunları düşünüp anlayacak her şey verilmiş bize. 31 Bazen bir çiçeği bile sevdiğimiz bir kişi gönderdi diye atmaya kıyamıyoruz. Solsa da, pörsüse de saklıyoruz. Ya bir de o çiçeği, Allah’ın armağanı bilsek, sahib-i haki- kisinin O olduğunu bilsek, nazarımız değişir, her şeye “bir ulu nazarla” bakarız. Ondan bilince, her şey güzel… 32 İNSANCA yaşanan bir hayat, insanlığı yaşatma- nın en güzel yolu değil mi zaten? 37 Sıradan insanlar, sadece kendi deneyimlerinden öğrenirler. Akıllı insanlar, herkesten ve her şeyden öğrenirler. Cahiller ise zaten her şeyi bilirler. — Sokrates 43 Kul iki hasleti olmadık- ça olgunlaşamaz: İnsanların elinde olan- dan ümit kesmesi. İnsanlarda ayıp ara- maktan vazgeçmesi. — Eyyub Sahtiyani 50 HARAMDA MUTLULUK ARAYANA, MUTLULUK HARAM OLUR. Hz. Ömer (ra) 58 DÜŞMANINDAN INTIKAM ALMANIN EN IYI YOLU, DÜŞMANINA BENZEMEMEKTIR. Aurelius 58 HER ŞEYIN BIR ÇARESI VARDIR. FAKAT INSAN BOZULDU MU, BUNUN ÇARESI YOKTUR. Ahmet Hamdi Tanpınar 58 YANLIŞ BEKLENTILER, KORKULARDAN DAHA TEHLIKELIDIR. Tolkien 58 DARDA KALDIM DIYE UMUTSUZ OLMA, YOK IKEN DÜNYAYI VAR EDEN VARDIR. Neşet Ertaş 58
Eğitim