Hep ciddi şeylere incelemeye yazıyorum biraz da genç kurguya yazayım dedim. Azımsanmaması gereken bir edebiyat dalı olduğunu düşünüyorum genç kurgunun. Ne de olsa hiç kimse çocuk kitaplarından doğruca Dostoyevski'ye geçemez, genç kurgu, çoğunluk için atlama taşı işlevi gören bir alan. Tabii çoğu genç kurgu birbirine benzerliğiz klişeliği ve ana karakterlerin süzme salaklığıyla bizi delirtirken Marrisa Mayer gerçekten düzgün bir iş çıkarmış diyebilirim. Kendş ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadın karakter yazmayı başarmış (genç kızlar için iyi örnek teşkil ettiğini düşünüyorum) Prens görünce kafayı sıyırmayan, serin kanlı bir karakter Cinder. Bu yüzden ona on puan.
Bilim kurgu ve fantastiğin iç içe geçtiği, sevilecek pek çok yan karakterin olduğu (bütün ülkenin yükğ omzuna kalan Prens Kai'ın da rolünün hakkını verdiğini düşünüyorum) ve tabii ki sevgili Aiko var. Dördüncü dünya savaşı meslesinin biraz abartılı ve Cinder'ın yaşının olması gerektiğinden biraz daha küçük yazıldığını düşünsem de gönül rahatlığıyla gençlere tavsiye edebileceğim bir romandır.