···Okunma: 06 Ağustos 2020 17:34 Küçüklerin büyük dünyasına hoş geldiniz.
Kitaba karşı malesef ki bir önyargı var. Birçoğunun çocuk kitabı olarak gördüğü 'Küçük Prens' konusu ve anlattıkları itibariyle küçük büyük herkese hitap ediyor. Verdiği derslerle insan oluşun anlam ve önemini adeta en ince ayrıntısına kadar anlatıp; büyüklerin olumsuz davranışlarına, hal ve hareketlerine, yaklaşımlarına vurgu yapılıyor..
***
Ayrıca şu bir gerçek ki en çok satan ve okunan kitaplar arasında yerini alması hakettiği değeri gösteriyor. Kitap şimdiye dek 140 milyon satmış ve 250 dile çevrilmiş.
***
Çocukken büyümek için can atardık. Bir an önce hayata atılmak, büyükler gibi olmak, örnek aldığımız insanlara benzemek için neler yapmazdık ki.. Ama büyüdükçe anladık ki büyümek o kadar da iyi bir şey değilmiş. Bilakis küçük kalmak, masum kalmak, temiz kalmak öylesine değerliymiş ki; sonradan büyüyünce farkına vardık malesef ki kirlenen, iğrenç bir dünyanın gölgesinde hayatlarımızın solduğunu..
***
Çocuk olmak güzeldi, masumdu, temizdi, saflıktı..
Hayallerimiz vardı peşinden koştuğumuz, gerçekleşmesi için çabalayıp didindiğimiz, büyük uğraşlar verdiğimiz..
***
En ufak bir şeyden bile mutlu olmasını bilirdik.
Küçücük bir şey bile yüzümüzün gülmesini sağlardı. Şimdi ise gülmeyi unuttu yüzlerimiz..
***
Büyüklerin yaşantısı hala da mahvetmeye devam ediyor dünya denen gezegeni. Çocuklar, küçükler, gençler büyüklerin gölgesinde ordan oraya sürüklenip duruyorlar..
***
Masumiyetin, saflığın, temiz kalpliliğin, dürüstlüğün masum bedenlerde vücut bulduğu gibi; büyüklerin de aynı tutum, davranış ve anlayışa sahip olduğu bir geleceğe ulaşmak ümidiyle..
***
"Ama gözler kördür. İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman gerçeği görebilir.."