···Okunma: 08 Ağustos 2020 23:29 #okudumbitti #kitapyorumu
"Bakabiliyorsan, gör. Görebiliyorsan, fark et."
Herkese iyi geceler dilerim!
Merhabalarr, bu ara havalar o kadar sıcak ki. Elime kitap alıp bir türlü okuyamıyordum. Aynı yerde yarım saatten fazla durabilen var mıdır, hiç sanmam. Geçen hafta Körlük romanına başlamıştım. Aslında o kadar ilgi çekici ve sürekleyici ki, çok hızlı bitirebilirdim. Ama hem sıcaklar hem de kitabın bitmesini istememem bu süreyi uzattı. Şu dönemde yaşadığımız korona salgınının üzerine, başka bir salgın hakkında yazılan bir kitap okumak ilginç bir denk gelişti. Ama şunu söylemeliyim ki, inşallah bu salgından bir an önce kurtuluruz. Bu kitapta da bir salgının toplumu nasıl bir hale getirdiğini apaçık bir şekilde görüyoruz. Birlikten kuvvet doğar sözü bu kitap için gayet uygun bir tanım olur.
Tek sıkıntı kitabın başlarında karakter geçişleri çok karışıktı. Orijinal halinde böyle mi bilmiyorum eğer öyleyse böyle çevrilmesi gayet normal. Ama bir karakterdeyken hiçbir işaret olmadan diğer karaktere geçince algılamada sorun yaşadım. Daha sonra kitap zaten tek bir karakter ağzından yazılıyor. Bu karakterin de güçlü bir kadın olması, insana dair son umut kırıntısını da bir kadının tek başına örgütlediği dayanışma ve direniş örneği görmek çok güzeldi. Bu kitabın bir de filmi varmış. En yakın zamanda onu da izlemek istiyorum. Size de Körlük kitabını şiddetle öneriyorum. İkinci kitabı olan Görmek'i de aldım ama peşpeşe okumak istemediğim için araya bir klasik ya da Şeker Portakal'ının ikinci kitabını sıkıştırabilirim. Tekrardan herkese iyi geceler dilerim. Mutlu hafta sonları!
(Kitap yazarının değişik bir tarzı varmış. Noktalamalara pek dikkat etmiyormuş, bu yüzden karakter geçişlerinde sorun yaşamışım. Anlaşılmıştır.)