···Okunma: 14 Ağustos 2020 03:15 Garibin yüzü hiç gülür mü? Yazarken işe dalmışım a dostlar, cümleten günaydınlar olsun hepimize.
Binlerce insanın okuduğu bu dünya klasiği haline gelmiş eserin ne avantajı ne fazlası ya da ne önemi vardı ki bu kadar tutuldu diye merak edebiliyoruz, ben ettim. Üstelik yazımı da oldukça kısa sürdüğü için insan biraz eksik kalmış gibi duygulara kapılabiliyor. Ancak kesinlikle böyle olmadığını söylemem gerek.
Kumar. Çağımızda da insanları kendine çeken, legal ve illegal olarak oynanan ve insanların bırakamadığı bir tutku. İlla ki çevrenizde vardır yahut dedikoduları almışsınızdır kumar borcu yüzünden batan giden insanları. İlla ki okumuşsunuzdur haliyle tahmin de edebilirsiniz ki içerik tam da bu yönde. Bir Kumarbazın hayatını okuyacaksınız hem de bu kumarbaz bilhassa Dostoyevski. Böyle olunca da insan merak ediyor haliyle.
Sonuç olarak kumar oynayanlar yahut benzer işleri yapanların asıl odak noktası nedir? Kolay yoldan hızlıca para kazanmak, bilinen tabirle köşeyi dönmek! Peki, bu mümkün mü? Başta mümkün gibi gözükse de asla değil. Varını yoğunu kaybeden insanlar, ne yapacağını bilemeden ortada kalanlar ve işin sonunda yaşanan psikolojik durum göstermiştir ki bu kumar denilen illet zararlıdır.
Böyle diyoruz ama bizler de noksansız mıyız? Değiliz. Kusursuzluğu arıyorsak ya doğmamış olacağız ya da çoktan ölmüş olacağız. İşin şakası bir yana güzel bir psikolojik tahlil içerdiğine inanıyor, mutlak surette tavsiye ediyorum. Tabii ki kitap formatımız da hazır ve isteyen kardeşlerime göndermekten mutluluk duyarım.
Hepimize mutlu sabahlar, keyifli okumalar. Esen kalın efendim..