2020 46. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2020 22:28
Martin Eden kelimesi sözlüklerde yer alsa anlamı idealeri peşinde koşan adam yazardı. Geçtiğimiz aylarda okuduğum bu kitabı Jack London un en beğendiğim kitabı diyebilirim.Gemi işçisi olarak çalışan sonra burjuva sınıfından Ruth isimli bir kadına aşık olan ve hayatını yazar olmaya adayan bir gencin hikayesi. . . . Aynı zamanda yarı otobiyografi yazarın hayatından izler taşıyan bir baş yapıt bir başucu kitabı kesinlikle. İş Bankası yayınlarının modern klasikler içinde yer alan bu kitabın çevirisini yapan Levent Cinemre'nin de hakkını vermek gerekir açıklamalar çok iyi olmuş.Okumadıysanız bir an önce listenize atın derim her kitaba demem bunu :) Şimdiden keyifli okumalar. . . Bir kaç alıntı; . . . Kitaplar haklıydı.Dünyada böyle kadınlar da vardı.Karşısındaki onlardan biriydi. . . "Bir kadının yüzüne bakıp sarhoş olacağımı hiç sanmazdım." . . Bütün Oakland'da ancak bir elin parmakları kadar bireyci vardır ve Martin Eden onlardan biridir. . .
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025134,9bin okunma