Puan vermedi·366 syf.··Beğendi
···Okunma: 15 Ağustos 2020 13:32 Şuraya son günlerde keyifle okuduğum, Oğuz Atay tadında bir roman bırakayım. Öyle ki 2010’da Oğuz Atay Roman Ödülü’nü almış bir eser. İtiraf etmeliyim ki okurken biraz zorlandım. Eserin dili, kurguyu ve içeriği desteklercesine zordu.
Gerçek ile kurmacanın iç içe geçtiği bir eser. Bir yazarın, yazdığı romanın kahramanı gibi hissetmesiyle başlıyor yolculuk. Bu yolculuk hep sorgulama ile geçiyor. Yazar varlığını, varoluşunu, toplumu, hemen her şeyi sorguluyor. Toplumuna, kendine nasıl yabancılaştığını dile getiriyor sık sık.
Hepimiz, her birimiz hayatımızın önemli bir dönemini çağımızı anlamak veya anlayamamak adına sorgulama ile geçiriyoruz. Kimi zaman askıda kaldığını düşündüğümüz bu hallerin bizde mutlaka bir tesiri oluyor.
Zor olsa da mutlaka okumak ve nasibimize ne düşecekse onu içinden almak gerektiğini düşünüyorum.
Sevgiyle.