Puan vermedi·261 syf.····Okunma: 19 Ağustos 2020 22:33 Sanırım bazıları için basit bir öyküdür fakat bence bir öykünün çok daha ötesinde şeyler mevcut bu eserde. Psikolojik olarak insan orta yaşlarında deneyimleri sayesinde ne zaman nasıl davranacağını kestirebilen bir canlıdır fakat çocuk yaşlarında aklına estiği gibi yaşayan henüz davranışlarının sonuçlarını öngöremeyen bireylerdir. Bu eserde adada kalan çocuklar yerine orta yaştaki insanlar olsaydı durum nasıl olurdu? İmkansızlıklar, durumun kötülüğü çocukların doğasında olmayan bir hırsa ve vahşiliğe dönüşmekte . Belki de yenidoğanları nasıl bir ortama koyarsanız o ortama dönüşürler, bu sonuca elbette direkt bu eserden varamayız ama eğe okuduğunuz sayfalarda bir çocuk bunları yapamaz diyorsanız demek ki bulunduğunuz çağda çocukların bunu yapmaya zorlayan bir güçlükle karşılaşmadığını da düşünmelisiniz. Mesela korkularımız neden kaynaklanır ? Bir çocuk gece evinde tuvalete giderken yolda neden peşinde biri var hissiyatına kapılır ? Korkularımızın kahramanı kendi kafamızda kurduklarımız mı mıdır yoksa gerçekten de bir Canavar mı ? Ne zaman nerede ne ile karşılaşacağımızı bilemeyiz bilseydik oyunun tadı kalmazdı zaten o yüzden eğer çocuk istiyorsanız öncelikle bir çocuk sahibi olmak istediğiniz için değil bir çocuk, bir insan yetiştirmek istediğiniz zaman çocuk yapın ve ona her koşulda nasıl hayatta kalabileceğini öğretin, öğretin ki kollektif bilinçaltından gelen diğer korkulara , bazı savunma mekanizmalarını kullanmasına gerek kalmasın ve yaşama gücünü kendi çağına uygun kullanabilsin .