2020 62. kitabı
|Eksik| #kitapyorumu #ayşegülöneriyor 5/5 ️ • “Portekizce’de bir sözcük var; saudade. Birine ya da bir şeye duyulan tarifsiz özlemi ifade etmek istediklerinde kullanırlar. Daha çok mazide kalan, tekrar yaşanması arzulanan ama yaşanmayacağı bilinen durumların tasvirinde, tatlı acı bir hasreti anlatmak için. Eksik kalmak ama çaresinin de olmaması. Epey merak etmiştim o hissi, şimdi o kadar iyi anlıyorum ki teşekkür ederim.” İle herkese selam Postmodern bir kadın,tutkulu,romantik bir o kadar kibirli bir adam :Sedef ve Toprak’ın hesapta olmayan tanışmaları... Sedef iş için çıktığı şehir dışında orada yaşayan üniversiteden bir arkadaşıyla buluşur. Arkadaşı yanında başka arkadaşlarını da çağırır ve bu sayede yolları kesişir Toprak'la Sedef'in. Toprak ilk görüşte çok etkilenmiştir Sedef'ten ama gelin görün ki Toprak'ın sevgilisi vardır. Buna rağmen kendini durduramayıp o buluşmadan sonra bir şekilde Sedef'e ulaşır ve onu da kendine aşık etmeyi başarır. Toprak’ın Gülce’ye verdiği bütün sözleri rafa kaldırışları,nereye çekildiğini fark edemeyen Sedef’in yasak aşkın kollarında uyanışı.Karşı konulması zor hislerin ,yaşanılan zorlu süreci... Yaşadıkları aşk güzeldi ama hep bi eksikti. Ve o eksikliği yazarımız başarıyla hissettirdi.Okurken o eksikliği yaşadım bende.Fakat Toprak'ın sevgilisinden ayrılamaması hatta bunu hiç denememesi bu aşkın güzelliğine gölge düşürüyor bence. Sevdiği kadın için fedakarlık edememesi okurken beni çok sinir etti ve yordu.Toprak istese her şey çok farklı olabilirdi ama dediğim gibi çabalamadı bile. İki kadını bir arada idare etmeyi düşünmesi sinirlendirmedi değil! Farklı ve fedakarlık dolu aşk hikayesini severek,hemencecik okudum.Okurken o eksik duyguları hissedeceksiniz.Bence şans vermelisiniz . Kaleminize yüreğinize sağlık Kaleminiz daim olsun @ktrcglftm #alıntı “Aslında hep hayal ettiğim bir şey bu, şairdense şiir olmak.” • #eksik #ephesusyayinlari #okudumbitti #bookstagramturkey #aysegulunkitapligi_ #1kitap1dunya #birokurundünyası #bookphotography #booklover #instalike #bloggerstyle #bloggerbook #kitaplardanalıntılar #okurunubulankitaplar #booklife #fatmakatırcıoğlu #kitapönerisi#okurungünlüğü
EksikFatma Katırcıoğlu · Ephesus Yayınları · 2020117 okunma