2020 23. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2020 15:31
Bir pes etmişliğin doğru dürüst yaşamayı bile beceremedigimi düşündüğüm bir depresyonun, bilinmez bir arayışın içinde boğuşurken bu kitabı bulmam büyük şanstı. Bazı kitapları zamanı gelince okumalısınız derler çok doğru bu kitabı bir yıl önce okusaydım bana hissettirecegi ile bugün arasında dağlar kadar fark var. İyi ki tamda öyle bir vakitte okudum seni.. Soruyorum sana Roark nereden buldun kendinde yüzyıllarca beton gibi duran yargılara kafa  tutacak büyük gücü? Önünde dağ gibi duran önyargılar karsisinda demirden daha sert durusu. Bize işe yaramaz, yeteneksiz bir cöp gibi davranan kalabalıklar arasında sen geri bir adım atmadan dümdüz sadece istediğinin peşinden nasıl yürüyebildin. Biz sırf başkaları olumsuz eleştirilerde bulundu, kabullenilmedi diye nelerimizden hatta kendimizden vazgeçtik. İçinde bulunduğum derin kederin en büyük sebebi kendimi kaybedişim, korkularım değil mi? Neden korkularımıza teslim olmak daha kolayımıza geliyor? Sen herkesin tanıması gereken bir karaktersin. Kazanmanın gerçek anlamını kavramamı sağladığın için teşekkür ederim. Onlar kaybettiğimizi düşündüğü anda bile biz kazanan olacağız. Rüzgarin estiği yöne savrulanlar ve hayatı boyunca doğrulara kök salmış, idealleri, ruhu, sabrı olan insanları gelip ezip geçemezler. Başarıyı şan, şöhret sayanlar gerçek ideallerden haberi olmadığı için kazandığı düşüne dursunlar. Kazançları sadece bu dünyada, ufak bir zamanda sıkışmış olacak. Roark'ı benden,  bizden ayri kilan sey kendi icin yasiyor olusudur. Hepimiz başkalari için yaşıyoruz bu dünyada bir düşünün ama o sadece kendi için. Dünya düzenine ayak uydurmak için ruhumuzdan kesip biçiyoruz, o kendiliğinden ödün vermeden koca bir. düzene savaş açabiliyor. O yüzden özgür bağımsız bir ruh ve tehlikelidir
Hayatın KaynağıAyn Rand · Plato Film Yayınları · 20133,730 okunma
Roark gibisi dünyaya bin yılda bir bile gelmez :)
Havva inanç
Kimsee bir Roark etmez belki ama kendimiz için yaşamayı öğrenmeliyiz.