N.➡️ Friedrich Nietzsche
C.➡️ Caner the CahilBender ✰
C. Nietzsche iyi misin? Nietzsche..
N. Lan kim bana bu kadar içirdi!😵 Ben alkol kullanmam ki..
C. Ulan nasıl içmezsin. Sünger gibi çektin lan bütün bardaki içkileri.
N. Ya paşam ben öldüm de dirildim. Farkında mısın? Tarihte İsa Mesih'ten sonra ölüp dirilen tek insanım. Gerçi İsa'nın o olayı da tartışmaya açık bir konu. Hatta palavra...
C. Hadi yaa.
N. (Boş boş etrafı süzer halıdaki desenlere dalıp gitmeler)
C. Friedrich, iyi misin? Bazı okurlar sana soru sormamı istedi.
N. Akıt gelsin, herr Caner.
C. Herr Nietzsche, tek bir soru 'Neden?'
N. Bazı şeylerin tarih sahnesinde nedeni olmaz. Yani vardır fakat insan kavrayışı bunları elde edemez. Schopenhauer buna biraz yaklaştı ama onun düşüncelerinde bile bir eksik vardı. Gençlik dönemimde kaleme aldığım yazıları hep çevremden etkilenerek yazdım, şimdi ise insanlar benden etkilenerek yazıyor ve inan fikir yumağı öğrencim, benim ismim onların önüne geçti. Ulan dur yaa. Caner gerçekten geçti mi?
C. Geçti herr Nietzsche 🤗
N. 🥺😌
C. Gözünüze toz kaçtı galiba. Kefendeki topraktan değil mi?
N. Kesinlikle herr Caner 😂
C. Profesör, Schopenhauer'in bahsi geçti. Schopenhauer ile nasıl tanıştınız?
N. Leipzig sokaklarında kafamda birkaç konunun cevaplarını düşünürken eski bir kitapçı dükkanına girdim. Aradığım kitaplardan bir iki tanesini buldum sadece aylak aylak etraftaki kitaplara bakıp dükkanda kadınlar ile kesişirken Arthur Schopenhauer’in “İstem ve Tasarım Olarak Dünya” adlı başyapıtı ilgimi çekti ve bir anda evrende sadece ben ve o kitap olduğu bir havaya kapıldım. Beni biraz da nihilizme iten Schopenhauer’in karamsarlığıdır. Schopernhauer felsefesine tüpsüz dalış yaptım. O sıralar aradığım birçok şeyin cevabı ve ruhumun derinliklerindeki ruhsal boşluğu büyük bir oranda doldurmaya yetti. Pesimizm beni etkisi altına almıştı uzun bir süre ama..
C. Ama...?
N. Çok yoruldum patron.. yarın devam edelim mi?
C. 176 yaşında olan bir insanın bu dileğini geri çeviremem, Profesör. Sabah kahvaltıyı hazırlar sizi kaldırırım. Üstünüze rahat bir şeyler vermemi ister misiniz?
N. Kefen rahat, ses etme başka ihsan istemem.
C. Ooo diyojenel espriler falan..
N. 😂😂
C. İyi geceler, Profesör.
N. Herr Caner, "Gece uyumayanların yolundan çekilin"
C. Bu iyiydi..
N. Uyurgezerlik olabilir aslanım 120 yıldır toprak altındaydım..
C. Haa şu durum..