Kötümser bir gençten daha üzücü bir tablo olamaz
İş, yapmak zorunda olduklarınızdır. Oyun ise
yapma zorunluluğunuz ortadan kalkınca başlar.
Endişe, yükümlü olmadığınız bir borcu ödemek
gibidir.
Gerçeği onu hak etmeyen insanlarla asla paylaşmayın.
Güzel şeyler gerçekleşene kadar beklerken dikkat
edin de ölmeyesiniz.
İşinizi eğlenceye çevirin, başarının sırrı burada saklı.
Öğretmenlik otuz beş tane şişe mantarını aynı anda suyun altında tutmaya çalışmak gibidir.
Başarılarınızda en yakın dostunuzu bile gücendirecek bir şeyler hep vardır.
Din ve siyasette insanların inançları ve görüşleri,
akıl süzgecinden geçmemiş, ikinci el döküntülerdir.
Değiştirme iradeniz yoksa eleştirme hakkınız da yoktur.
Öyle bir yaşayalım ki öldüğümde cenaze levazımatçısı bile yas tutsun.
İyi arkadaşlar, iyi kitaplar ve başını yastığa koyunca uyuyabilen bir vicdan... İşte ideal hayat!
Klasikler, herkesin okumuş olmayı istediği ve kimseciklerin okumadığı kitaplardır.
Her insan kazanabileceği mülklerinden daha değerli bir mülkiyetle doğar -son nefesi.
Bir adamın hayatında lafı uzatmaması gereken iki an vardır; birincisi maddi durumu el vermediğinde,
İkincisi ise maddi durumu el verdiğinde.
Edebiyat, zaman geçirmek için yeterince etkili ya da ilerleme ve kalkınma için yahut insanlığın arınması için yeterli, fakat pratikte bir değeri yok.
Değerini daima koruyacak tek mülk mezardır
Gazetelerin görevi yalnızca haberleri duyurmak değil, aynı zamanda insanları haberlere manşet olmaya itecek kadar çileden de çıkartmaktır.
Hayatta en önemli iki gün vardır; birisi doğduğunuz gün, diğeri dünyaya ne için geldiğinizi keşfettiğiniz gündür.
İnsan kendi rızası olmadan teselli edilemez
Her gün yapmak istemediğiniz bir şeyi yapın; yükümlülüklerinizi acı çekmeden yapabilme alışkanlığı
kazanmanın altın kuralı budur.
İnsan doğası, güzel şeylere karşı her zaman ihtiyacı olandan fazlasını arzulamak gibi bir arızaya sahiptir.
Tarih bize politikacıların yönetimi altında iyi bir
idareye sahip olamayacağımızı kanıtlamak için çok
uğraştı.
Vatansever olmak, “haklı ya da haksız, önce vatan” demeyi diline dolayıp uyuyan nefreti dürtmek
midir? Bu naraların kendi halkınızı küçük düşürüyor
olabileceğini hiç düşündünüz mü?
Alışkanlıklar öyle bir çırpıda camdan aşağı fırlatı
lıp atılamaz; tatlı dille meramınızı anlatıp adım adım
merdivenlerden indirmeyi deneyin.
Cennete Tanrı’nın torpiliyle gidiliyor. Hak edildiği için gidilseydi siz cennetin kapısından dönerken köpeğiniz içeri giriyor olurdu.
Sosyal medya paylasımlarimiz
Destansı güzelliklerin tümünü yaşayan insanlar
var, yapmadıkları tek şey mutluluklarını, mutsuzların
gözüne sokmamak.
Tek mutluluk bir şeylerle meşgul kalabilmektir.
Kırışıklıklar gülüşlerinizden arta kalan hatıralardır.
Arkadaşlık güçlü bir bağdır. Paraya ihtiyaç duyulunca başvurulmazsa, ömür boyu sürer.
Bankacılar, size hava pırıl pırılken zorla şemsiyesini veren ama iki damla yağmur yağınca da şemsiyeyi
zorla elinizden geri alan kişilerdir.