2020 33. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2020 13:15
Çocukluğumdan beri resme ve güzel sanatlara büyük hayranlık duyarım. Bir resme baktığımızda sadece bakmamalıyız ardını da görebilmeli bilebilmeliyiz diye düşünürüm. Hiçbir resim durduk yere ortaya çıkmıyor sonuçta. Bu kitap birçoğumuzun bildiği veya bilmediği resimler ve ressamların hayatıyla ilgili kısa ancak akılda kalıcı bilgiler içeriyor. Okuyup bitirmem iki hafta sürdü çünkü okurken bölümler arası mola verip ismi geçen ressamları ve resimleri araştırdım, ' dip not olarak ekleyim' bunu yaparken Google'ın Arts&Culture uygulaması oldukça faydalı oldu. Hem genel kültürümüzü artıracak hem de güzel sanatlara dair bakış açımızı bir miktar genişletecek bir eser. Eksilere gelecek olursak, içerisinde kronolojik düzenleme olmaması bir miktar kafa karışıklığı oluşturabiliyor. Ayrıca sanat tarihi ile ilgili orta ve ileri düzeyde bilgisi bulunan kişiler için kitap biraz yayvan kalacaktır. Benim nezdimde en büyük eksiği bahsi geçen eserlerin görsellerinin olmayışı oldu. Ama bir yönden de kendim araştırıp bulduğum için öğrendiklerim daha kalıcı oldu:)) . Guzel sanatlara ilgi duyuyorsanız ve sizi fazla ayrıntı ile boğmayacak bir kitap arıyorsanız başlangıç için okunası bir kitap.
Kültür-Sanat
Sanat 101Eric Grzymkowski · Say Yayınları · 20151,225 okunma