·469 syf.····Okunma: 17 Ağustos 2020 19:26 Grisha serisinin ikinci kitabı olan Kuşatma ve Fırtına ağustos ayında okuduğum ikinci ve son kitap oldu.16 günde anca bitirebildiğim ve son sayfalardaki aksiyona rağmen bitsin diye neredeyse atlaya atlaya okuduğum
bir kitaptı. Alina ve Malyen karakterlerini hiç sevemedim.Alina bana o kadar bencil bir karakter geliyordu ki okurken sinir krizi geçiriyordum resmen. Kendisi Güneşin Elçisi gibi güçlü bir karakter olup Ravka'yı kurtarabilecek güce sahipken sürekli kendini düşünen ve gücünü kabul etmeyen bir karakter olması çok saçmaydı.Malyen ise Alina'nın normal olmasını isteyen ülkesi umrun
da bile olmayan Alina he dese onu alıp uzaklara kaçacak korkak bir kişiydi bence. Kendini o kadar ezikliyordu ki sürekli Alina'ya biz birlikte olamayız normal bir hayatımız olamaz sen Güneşin Elçisisin ben ise sıradan bir korumayım diyerek ilişkilerine çok zarar veriyordu. Kitaba devam etmemizi sağlayan Nikolai var bir de. yazara işte bana böyle karakterleriyle gel demek istedim.Nikolai en sevdiğim karakter olmakla beraber Alina ile olmasını istediğim ve kitap boyunca mantıklı işler yapan Alina'yı destekleyensaçma salak triplere girmeyen tek kişi olabilir.
Karanlıklar Efendisi'ni konuşmuyorum bile birçok seveni var fakat ben kendisine karşında nötr kalmayı seçiyorum.
Yazar hakkında da yorum yapıp sonlandıracağım bu incelemeyi.
Aynı evrende geçmesine rağmen Kargalar Meclisi'nin bu seriden kat kat daha iyi yazdığını düşünüyorum.Grisha serisinde evren hakkında daha çok bilgi sahibi olabilirdik fakat yazar karakterlere çok odaklanmış. Ayrıca ana karakterlerden başka fazla kişiyi tanımıyoruz.bu durum kitaptan aşırı derecede sıkılmama sebep oldu.
3. kitabını yakın zamanda okuyacağımı sanmıyorum.