2020 10. kitabı
ATTİLA (Avrupa'yı Dize Getiren Türk) ~ Okay TİRYAKİOĞLU . Satır Çizgileri; . Uzaklara kar gibi yağıyor bilmediğim yıllar. . Hayat karşılaştığımız fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğimizle ilgilenir. . Kalbinde çözülmeden kalan her şey için sabırlı ol. Soruların kendisini sevmeye çalış, kilitli odalar ve yabancı lisanda yazılmış kitaplar gibi. Cevapları şimdi arama. Şu anda senin soruyu yaşaman gerekiyor. Belki günün birinde farkına bile varmadan kendini cevabını yaşarken bulacaksın. . İyiler daima sayıca fazladır ancak sesleri kötülerden kısık çıkar. . Yastık diye başını ateşe dayayan, yatak diye yılanların üzerine yatan bir adam, emniyet ettiği bir dostundan düşmanlık sezen adamdan daha rahat uyur. . Kitap Yorumu; Okay TİRYAKİOĞLU kitaplarını okumuşluğum bir hayli var ve okumaya da devam edeceğim gerek üslubu gerek anlatımı ve gerek tarihi gerçek bilgilerle pekiştirmesi ve harmanlaması çok iyi ben enazından öyle düşünüyorum. ATTİLA bir Hun Türkü ve Roma'ya kök söktüren bir komutan ve kağan küçük yaşta Roma'ya gönderilir iki devletin çıkarları için ki hun devleti demek doğru olurmu bilemedim ama Roma'da bir üst düzey komutanın himayesin de ve evinde yaşar takip babası ölene kadar babası ölünce Herşey Allak bullak olur. Attila'yı o dönemin en önemli eglence unsurlarında kullanmaya başlarlar gladyatör olarak savaştırıp öldürülmesini beklerken ummadıkları şekilde bir ün sahibi olur ve ordan sonra hayatı değişir ve hayata bakış açısı ve hiç bir zaman barbar olmamıştır aman dileyene aman vermiştir Cengizhan gibi hiç olmamıştır. Ve o bildiğimiz Roma imparatorluğu'na kök söktürmüştür yaşamı boyunca okuyunca detayları göreceksiniz ben bir girizgah olarak belirtmek istedim. En önemlisi de tarihte tek ve ilk bir Papa'ya önünde diz çöktürmüş Türktür. Gerisini okuyun derim keyifli okumalar dilerim kitapla kalın.
AttilaOkay Tiryakioğlu · Timaş Yayınları · 2018339 okunma