Bir Şüphesi Olanlara
2020 82. kitabı
Teknoloji'nin hayatımızın çekirdeğine girdiği 21. asırda - artık daha nereye kadar içimize girebilir ki? - sualini ettiğimiz noktadayız. Kitabın da böyle bir dönemle hem yazıldığı yıllar hem değindiği konular sebebiyle ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Bilim ve Teknoloji'nin hayatın içinde oluşu ve de sürekli cilalanması Müslümanları Kur'an'da bu tür meseleler üzerine arayışa itti. Elbette o derya da Müslümanların bu ihtiyacına hitap edecek anlamları içinde taşıyor ve bugünleri bekliyordu. YouTube'da, Kur'an ve bilim ilişkisi üzerine mucizeleri izah eden Müslümanlara duyuran birçok kanal mevcut. Fakat sanıyorum derli toplu bir şekilde bunları kitap olarak karşımıza çıkaran birisi yoktu. Abdulhakim hocamız bir eğitimci olarak hem lise çağındaki gençlerin durumunu yakından gördüğü için hem de bu eksikliği fark ettiği için böyle bir eserde Kur'an deryasından bilimsel mucizeler sunmuş. Ve devamında ateizmin çoğunluğu paradoks olan meşhur (kaliteli olduğu anlamı çıkarılmasın) sorularını derleyerek cevaplar vermiş. Evvela bu yola dinsizlere laf yetiştirmek için çıkmadığını söyleyebilirim. Muhatabımız Müslümanlar ve arayışta olanlar. Müslüman gençlerin kafalarının karıştırılması sebebiyle hissettiği sorumluluk duygusu ona bu güzel eseri nasip etmiş. Rabb'im onun bu gayretlerini hem dünyada hem ahirette boşa çıkarmasın. Yazarın esere seçtiği sorular ya da konular özellikle gençlerin tam da ihtiyacı olduğu, kafasının karıştırıldığı, boğulduğu ve kurtarılmayı beklediği noktalardan olmuş. Yazarı bu noktada tebrik ediyorum. Cevaplar ise oldukça açık ve kısa olmuş. Bu da hem hitap ettiği kesim için hem de kitabın akıcılığı için çok iyi bir tercih diye düşünüyorum. Öyle kirli bir çağdayız ki mümin olma gayretinde olmamız gerekirken "Müslüman kalabilme" savaşı veriyoruz. Elbette bunu küçük görmeyeceğiz. Müslüman olmayan mümin olamaz. Bu kitap da Müslüman kalmak yolunda çok yerinde bir eser. Alt yapı gerektiren bir eser değil alt yapı olacak bir eser diyebilirim. Bu tür kitapları ailenizdeki gençler ile buluşturun arkadaşlar. Lise çağına geçmiş her gencin kolaylıkla idrak edeceği sarih bir eser olduğunu bildirmeliyim. Sanal alemde onların kafalarının karıştırılmasına, kirletilmesine, kafirlerin düştüğü bataklığa onları da çekmesine müsaade etmeyin. İyi okumalar..
Bir Şüphen mi Var?Abdulhakim Ak  · Girdap Kitap Yayınları · 2020299 okunma
Biz incelemeyi çok beğendik :) İkimizde teşekkürü borç biliriz bu güzel inceleme için , hissiyatımı kelimelere dökmekten imtina ederim , emeğe sağlık olsun inşallah :)
Oldi
Bize de gelse keşke.. Bir Erbain'im oldu ve bitti.. Anlamaz Vera. Hatta atalarımız ne diyor, "güvenme dostuna saman koyar postuna." daha neler neler :)