Sanat ... içindir.
Sizce; Sanat toplum için mi ? Sanat sanat için mi ? Nedenleri ile yazabilirsiniz.
Anket
sanat birey içindir şahsi fikrimce ne vakit birey sosyal olsa tapluma döner ve ne vakit birey odasına girip kapısını kapatsa sanat sanat için olur işin aslı bu
Geçen hafta da benzer bir soruya cevap verdiğim için buna yazmamıştım ama kısaca cevap vereyim. Sanat ne sanat içindir ne toplum içindir. Sanat keyif ve kişisel tatmin içindir. İnsan kendi içindeki estetik duygusunu tatmin eder. Zira ruh güzel şeylere meyil duygusu ile yaratılmıştır. Güzel bir resme bakmak insana bu yüzden keyif verir. Güzel bir resim yapmak da öyle. Kendim de resim yapıyorum. Sanat toplum içindir falan, bunlar hikaye. Sanatın ideolojik bir sınıflandırması yok.
Sanat insanın kendisi içindir diyorsunuz değil mi ? Bunu anladım. Güzel bakış açısı teşekkür ederim.
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Ekmek parası kazanmak için kafelerde çalan gençlere sorun kafede yaptığı müziğe sanat demezler. Çünkü sanat değildir , ben de bir müzisyenim ben de sahne alıyorum ve bir zaman sonra farkına varıyor insan : asıl sanat halk için yaptığında olmuyor , para pul ya da şöhret için yaptığında da olmuyor. Sanatı sanat için yaptığın zaman yürekten oluyor. Diğer türlü ya elden ya dilden oluyor
Önceki 2 yanıtı göster
Heykel metaforundan çıkalım 😅😅
Bunun münazarasını yapmıştım :) Sanat sanat içindir, zanaat toplum içindir.