Sizce?
Karşımızdakinin iyi bir insan olduğunu nasıl anlarız❓ Cevapları alalım.🙂
Bakara 177:Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz erdemlilik değildir. Asıl erdemli kişi Allah’a, âhiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere iman eden; sevdiği maldan yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, yardım isteyenlere ve özgürlüğünü kaybetmiş olanlara harcayan; namazı kılıp zekâtı verendir. Böyleleri anlaşma yaptıklarında sözlerini tutarlar; darlıkta, hastalıkta ve savaş zamanında sabrederler. İşte doğru olanlar bunlardır ve işte takvâ sahipleri bunlardır.
Hatice
Öncelikle cevabınız için Rabbim razı olsun. Ancak şöyle bir sıkıntı var bu zamanlarda ibadetler bile gösteriş haline gelmeye başlamışken kimin samimi olup olmadığını nasıl anlayacağız? Kendini mümin sanan ama Allah korusun münafık olan bir çok insan var tabi Allah en iyisini bilendir.
Onu tanıyan kişilere sorabilirsiniz. Yani istişarede bulunabilirsiniz. Aslında bazen hissiyatımız bile yeterli geliyor. İçten içe ilk görüşte iyidir ya da kötüdür diyoruz. Ama bazen basiret bağlanması yaşayıp kötü olduğunu bile bile o insanın içinde iyilik ararız. Zorlamamak lazım.
Hatice
Yorumunuza katılıyorum. Bazen insan sadece o kişi (o kişiden kastım arkadaş seçimi, eş seçimi vb.) olsun diye görünür şeyleri görmemeyi seçiyor. Teşekkür ederim 😊🌺
Bir insanı tanımak istiyorsanız onunla yolculuk yapın, alışverişe gidin ve yemek yiyin. Bunları yaparken illa ki kendi ile ilgili tüyolar verecektir.
Hatice
Bunları yapacak imkan yoksa nasıl anlarız peki?
İnsanlara özellikle de tanımadığı insanlara karşı tavrına bakın, sinirlendiği zaman verdiği tepkiye bakın, istediği bir şey olmadığında isyan mı ediyor yoksa sabrediyor mu ona bakın derim. Çünkü insanın en hakiki tarafı böyle anlarda belli olur.
Hatice
Evet gerçekten sabreden insan iyi bir insandır bana göre zaten çoğu anlaşmazlıklar da sabretmediğimiz için çıkmıyor mu çok teşekkür ederim🌺😊
Aynı çatı altına girmeden anlamak imkansız gibi bir şey. Zaman geçtikçe anca anlıyor insan. Göreceli kavram aslında kime göre neye göre iyi
Hatice
Katılıyorum size. Gerçekten aynı evde yaşamadan gerçek yüzünü tanıyamayız. Göreceli kavram mıdır değil midir o da tartışılır aslında. Bir kişinin iyiliği çevresine olan hal ve hareketlerinden anlaşılır. Bu genel bir şeydir. Düşüncem bu teşekkür ederim.