Bir Körburun Ziyareti
2020 20. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2020 00:49
Hikmet Hükümenoğlu'nun okuduğum ilk kitabı Körburun.Eseri ilk gördüğümde 'epey de kalınmış' dedim ama gerek kurgu gerek dil açısından su gibi aktı sayfalar.İlk sayfalardan itibaren eser sizi içine çekiyor ve siz de akıntıya bırakıyorsunuz kendinizi.Olaylar gerçekten başarılı bir şekilde kurgulanmış. Yazar 1960-90 aralığında üç kuşağın ilişkilerini,yaşadıklarını,toplumsal yaşantılarını ve o dönemlerin siyasi olaylarının karakterler üzerindeki etkisini anlatmış.Üstelik bunu tek düze bir sıralamayla vermemiş.Zaman zincirinde yaptığı kırılmalar eseri daha ilgi çekici hale getirmiş.Ben dönemin siyasi olaylarından biraz daha bahsetmesini yeğlerdim ama karakterlere ve olay örgüsüne baktığınızda yazarın bilinçli bir tercihi olarak düşündüm bunu.Dönemin ve olayların toplumsal izlerini, şahıslara etkisini ve nesilleri etkileyebildiğini gözler önüne sermiş daha çok. Bir yere ait olmanın ya da ait olamayışın ve bir de ait olmanıza izin verilmeyişin öyküsüne tanıklık ediyorsunuz.Her karaktere ayrı ayrı yoğunlaşılması,onları yakından tanımak da eserin öne çıkan özelliklerinden.Kitap bittiğinde aklınızda devam ediyor olaylar.Acaba Seher'e ne oldu,diğerleri ne yaptı diye düşünürken buluyorsunuz kendinizi.Eğer roman okumayı sevenlerdenseniz Körburun'a da uğrayın.
KörburunHikmet Hükümenoğlu · Can Yayınları · 20242,716 okunma