·413 syf.····Okunma: 11 Temmuz 2020 23:36 Öncelikle Cengiz Aytmatov, kalemini çok sevdiğim bir yazar ama bu kitabı diğer okuduğum kitaplara göre biraz sönük kalmış gibi. Gün Olur Asra Bedel yazarın okuduğum 5. kitabı ve dediğim gibi diğer kitaplarını daha çok sevmiştim. Konusuna gelecek olursam ana kahramanımız olan Yedigey’in, ölen dostu Kazangap’ın cenazesini mezarlığa götürürken bu zamana kadar yaşadığı olayları düşündürücü yanlarıyla bizlere anlatmasından ibaret. mankurtlaşma ile geleneklerini korumaya çalışan insanların hikayesini okuyoruz genel olarak. Bazı kısımlarda sıkıldım bazı kısımlarda çok hüzünlendim ve merakla çevirdim sayfaları.
Siyasi bir rejimin baskılarını ve bu rejime karşı halkın umut dolu direnişini görüyoruz kitapta.
Bu güzel eseri okurken o çölün sıcaklığına, ayazın ve karın en soğuk haline şahit oluyorsunuz. Savaştan çıkmış bedenlerin verdiği hayat mücadelesini adeta sizde onlarla birlikte yaşıyorsunuz. Olan biteni
okuyucuya çok güzel yansıtmış yazar. Kitap kesinlikle kötü değil ama yazarla tanışma kitabı olarak diğer kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Daha sonra da bu kitabı mutlaka okuyun derim.