2020 151. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2020 19:10
Bir masal. Fantastik bir öykü. Düşlerle dolu bir yolculuk. Tatar Çölü okuma listemdeydi. Fakat kütüphanede yazarın bu kitabını görünce önceliği Yaşlı Ormanın Gizemi'ne vermek istedim. Orman ve Kütüphane ile ilgili kitaplar her zaman beni çekmiştir. Ağaçlar bir şeyler anlatmak istiyor sanırım. Kitabın sade bir dili var. Yormayan, dingin, keyifli. Bana ateş başında yaşlıların anlattığı efsaneleri andırdı. Ruhunuzda bir çocuk hala barınıyorsa kitaptan keyif alacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim. Abartılacak kadar iyi olmasa da samimi ve gözünüzde canlandırabileceğiniz netlikte. İnsanlarla anlaşma yapan rüzgarlar, kendini koparmayı başaran gölgeler, konuşan fareler... Kitabın 30.bölümü aslında ne anlatmak istediğini bize söylüyor. Çevirmen notu ve Claudio Toscani'nin son notu kitap hakkında tam da hissettiklerimi dillendirmiş. Son sözde yazan şu cümleler beni oldukça etkiledi. "Buzzati'nin masalı uydurmakta değil çok, yeterince bile aşırıya kaçmadığını anlarız. Sadece yalanın uydurulmaya ihtiyacı vardır." Ben o ormanın nefesini duydum ve keyifle okudum. Umarım siz de keyif alırsınız. Tavsiye ederim. Not: Keşke yazım hatalarına daha çok dikkat edilseydi.
Yaşlı Ormanın GizemiDino Buzzati · Timaş Yayınları · 2019526 okunma