2020 54. kitabı
ALINTI: "Petruşka'nın yalan söylemediği ve bakışı ile öteki tabirinin o çirkin durumun sonucu olduğu açıktı; ama Bay Golyadkin tam anlamıyla emin olmasa da kaderin kendisine hiç de hoş olmayan bir sürpriz hazırladığını anlamıştı." KİTAP HİKAYESİ: Bu kitap Dostayevski'nin yazdığı ikinci kitap olarak kayıtlara geçmiş ve kitapta Dostayevski, 'Alter Ego' adında psikolojik bir hastalıktan bahsetmiş. Alter Ego, bir kişinin normal veya gerçek orijinal kişiliğinden farklı olduğuna inanılan alternatif benlik anlamına gelir. Genel olarak kişinin yaşamdan ve kendinden memnuniyetsiz olması aynı zamanda bu durumun toplum etkisiyle birleşmesi kişiyi böyle bir hastalığa itmektedir. Kitapta da aslında aynı kişi olmalarına rağmen Bay Goldyakin ve ikizinin arasındaki çekişmelerden bahsediliyor. HAKKINDA DÜŞÜNDÜKLERİM: Kitabı okurken mantıklı bir olayın olmaması, diyalogların bazen karışması ve olayın bir psikolojik rahatsızlık çevresinde dönmesi sizi bir ölçüde zorlayabilir. Ben genel okuyucu kitlesinin beğenceğini düşünüyorum ve Dostayevski'nin diğer kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum.
ÖtekiFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202530,4bin okunma