···Okunma: 30 Eylül 2020 17:55 Simyacı, dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho'nun üçüncü romandır. Bu romanda Santiago adındaki çobanın iki kez gördüğü bir düşün izinden gitmek için koyunlarından ayrılmasını gururla anlatan öyküsüdür. Simyacıdan altın yapmayı öğrenen, falcı kadının falına bakıp düşündeki hazineyi işaret etmesi ve yaşlı krallar yaptığı konuşma onu ıssız çöllerde Mısır'daki pramitlere olan yolculuğunu o an yaşıyormuşum hissine kapıldım. Kişisel Menkıbe'den, aynı şeyi yapmış, uzak toprakları ya da kadınları atamaya çıkmış, çağının insanlarıyla, onların düşünceleri ve önyargılarıyla çarpışmış insanlardan söz ediyordu. Yol boyunca, bulgulardan, kitaplardan büyük kargaşalardan söz etti. Yolun sonunda düşünde gördüğü hazineye ulaştı. Anlatımıyla okurken içime işledi diyebilirim. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim dostlarım. Kitapla kalın dostlar
"Ve bir şey istediğin zaman, bütün Evren arzunun gerçekleşmesi için işbirliği yapar."
En iyisini sonraya saklamayın. Yarının ne getireceğini bilemezsiniz.
"Yüreğine güven," dedi, "ama çölde bulunduğunu da unutma. İnsanlar savaşırken Evren'in Ruhu da savaş çığlıklarını duyar. Gökyüzünün altında olanların sonuçlarından hiç kimse kurtulamaz."
#kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları #arkakapak #simyacı #paulocoelho #canyayınları #sayfa188